Taxa Oxigen pentru București a fost amânată până în martie 2020: "Primele două luni ale anului vor fi dedicate informării"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 09.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a anunțat că amână până în martie 2020 introducerea taxei Oxigen pentru mașinile cu motoare sub Euro 4 și că lunile ianuarie și februarie vor fi dedicate informării populației.

Taxa Oxigen pentru București, prin care mașinile cu motoare sub Euro 4 vor plăti o taxă pentru a circula în Capitală, a fost aprobată oficial la sfârșitul lunii octombrie și ar fi trebuit să intre în vigoare în 1 ianuarie 2020.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei a anunțat luni că va amâna noua taxa până în martie 2020, sub pretextul că locuitorii nu au fost încă suficient de bine informați în această privință.

"Normal ar trebuie să fie aplicată de la 1 ianuarie și autoturismele poluante să nu mai aibă acces în zona anunțată deja. Deoarece conștientizam faptul că cetățenii trebuie să fie mult mai informați am luat hotărârea [...] ca lunile ianuarie și februarie să fie dedicate informării și conștientizării", a declarat primarul Capitalei.

Iată principalele caracteristici ale taxei Oxigen, așa cum a fost votată în luna octombrie: 

De la 1 martie 2020:

Toate mașinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 vor plăti taxa Oxigen pentru a putea circula în continuare în București.

Mașinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 nu mai au voie să circule în centrul orașului, în perimetrul Zonei de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), chiar dacă plătesc taxa Oxigen pentru a circula în restul orașului.

Zona ZACA în care accesul mașinilor non-Euro, Euro 1 și Euro 2 va fi interzis este delimitată de P-ța Victoriei - bd.

Iancu de Hunedoara - sos. Ştefan cel Mare str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Şincai - str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă - bd. Mărăşeşti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertății - Calea 13 Septembrie sos.Pandurilor - sos. Cotroceni - spl. Independenței - str. Știrbei Vodă - str. Berzei - str. Buzeşti - P-ta Victoriei.

Zona va fi semnalizată prin indicatoare, iar restricționarea traficului în centrul Capitalei se va aplica doar în zilele de luni până vineri în intervalul 07:00 - 22:00.

De la 1 ianuarie 2021:

Toate mașinile cu normă de poluare Euro 4 vor plăti de asemenea taxa Oxigen pentru a putea circula în București. Proiectul inițial prevedea ca regulă pentru mașinile Euro 4 să se aplice de asemenea din 1 ianuarie 2020. 

Valorile taxei Oxigen

Taxa Oxigen poate fi plătită pentru o zi, o lună, 6 luni sau 12 luni, iar valoarea anuală a acesteia variază de la 500 de lei pentru mașinile Euro 4 până la 1.900 de lei pentru mașinile non-Euro.

Mașinile sub Euro 3, interzise treptat din București

De asemenea, Primăria Capitalei a decis ca circulația mașinilor non-Euro, Euro 1 și Euro 2 să fie interzisă complet în București începând din 2022, în timp ce circulația mașinilor Euro 3 va fi interzisă complet începând din 2024.

Cum vor fi verificați șoferii

Primăria va implementa un sistem de monitorizare prin camere video prin care va identifica automat mașinile care au motoare cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, întrucât acestea nu vor avea dreptul să circule în această parte a orașului.

Sistemul va identifica mașinile după numărul de înmatriculare.

În restul orașului, cel puțin în faza inițială de implementare, verificarea platii taxei Oxigen va fi făcută fizic în mod aleatoriu de polițiștii rutieri, polițiștii locali sau "împuterniciții" primarului, fără să fie clar cum vor fi desemnați aceștia din urmă.

Comentarii (19)

  • inexorabil
    Când vine vorba despre aplicarea zeloasă a “directivelor” NWO, “Stânga” şi “Dreapta” din România = aceeaşi mizerie…Auzi imaginaţie ineptă la “autorităţi” : Zona de Acţiune pentru Calitatea Aerului. Băi “edililor”, dar zombii hipnozei digitale vor avea dreptul să circule absolut liberi şi nestingheriţi în “ZACA” ? Poluarea…minţii şi, implicit, intoxicarea sufletului nu intră în sfera voastră de preocupări, sclavi ai Gaiei? Apropo, rugaţi-vă la toţi dumnezeii – şi la Cel real, şi la cei imaginari – să nu încăpeţi vreodată pe mâinile lui moş inexo (sau ale vreunui afin de-al său). Căci “democraţia” şi “legea” nu vor mai fi multă vreme scuturi “garantate” pentru toţi adepţii sacrilegiilor şi toţi impostorii care se amăgesc teribil că politica şi administraţia sunt jucării la discreţie donate de “hazard”, mai precis de “mama natură”, astfel încât ei chiar cred că s-au născut cu ele pe piept, în numele “predestinării”.
    16 24
  • cred ca e cam timpul

    @AutoMarket...va multumesc pentru faptul ca existati si ca mi-ati dat ocazia sa imi exprim parerile. Cu bune cu rele au fost vremuri faine. Dar observ ca acest site se transforma. de fapt il lasati sa se transforme intr-un fel de rampa de lansare al unei serii de ineptii si elucrubatii care numai au nicio legatura cu fenomenul auto si nici macar cu dreptul la opinie. Pacat.

    va doresc calatorie placuta in continuare eu cobor la aceasta "statie" urandu-va Drum Bun!

    Succes!
    20 11
  • inexorabil
    Nu mă îndoiesc că cei isteţi (în niciun caz “dezertorul” vianu nu se află printre dânşii…) au realizat imediat care este substratul pledoariei mele: aşa cum iconomii Bisericii vor avea de dat socoteală în faţa Unicului Judecător (într-un mod mai apăsător decât al mirenilor), tot aşa conducătorii laici ai Cetăţii creştine nu sunt scutiţi de răspundere…transcendentală.

    Problema în cauză comportă două aspecte majore:

    1) Chiar nimeni dintre muritorii care constituie Statul nu se întreabă şi nu organizează (sau măcar să propună) dezbateri PUBLICE pe teme stringente la ordinea zilei, ca de pildă acapararea deplină a Puterii planetare de către Oculta seculară?...Adică, măi, ce poate însemna această frenezie eco-panteistă eminamente obsesivă? Başca ni se “rad” pădurile la foc automat (un adevărat dezastru ecologic, în mod obiectiv şi indiscutabil!), dar noi avem orbul găinilor şi atunci ni se pune pata pe rablele amărăştenilor…Gata, am identificat răul suprem, şo pe el!

    2) Chiar nimeni dintre muritorii care constituie Statul nu înţelege că nu se poate LOGIC asigura maşini Euro 5/6 pentru toată populaţia? Prosperitatea palpabilă a ţării (implicit, putere de cumpărare adecvată a fiecărui cetăţean) n-o pot aduce decât…IMM-urile, adică “albinele” (sau “furnicile”) capitalismului funcţional (Doamne fereşte, noi chiar beneficiem de aşa ceva?). Cum le sprijină şi cum le stimulează guvernanţii, indiferent de “eşichierul politic” ? Rahat cu perje, ioc, canci! “Dumnezeieştile” multinaţionale/corporaţii străine deţin supremaţia comercială şi, “adiacent”, pârghiile decizionale în statul român! În atare condiţii, sclavii de silă, de nevoie, ai stăpânilor străini se limitează şi ei la ce îşi permit omeneşte…

    Hai, se admite ignoranţa unor cetăţeni oarecare, dar tu, cel ales de ei, n-ai voie de…Sus să te manifeşti asemenea !!! Este ca şi cum un militar profesionist ar închide ochii atunci când ar trage cu arma în poligon – riscul de a nimeri măcar un camarad este ridicat, desigur. Cam acesta ar fi tâlcul acestor acte politico-administrative…necugetate.

    “Opriţi planeta, vreau să cobor!”…Vienezule, cu certitudine nu-i planeta mea, nu-i trasez eu traiectoria şi nici nu-i imprim sensul de rotaţie…Cât despre “libertatea de exprimare”, nu ţi-e jenă să insinuezi că ţi-ar “obstrucţiona-o” AM sau chiar eu?! Dar ia stai o ţâră…ce spui tu CONCRET? Prea puţine idei viabile/valabile am remarcat eu în dreptul tău, de când te ştiu…De fapt, te superi ca văcarul pe sat! Şi tu eşti, în esenţă, duşmanul…libertăţii !!! Căci tot ce nu-ţi convine ţie şi îţi zgârie retina sau timpanul nu echivalează cu o “aberaţie”. La urma urmei, pentru ce s-a murit (la propriu şi “la greu”) în urmă cu fix 30 de ani? Nu tocmai pentru revitalizarea PLURALITĂŢII? Mă rog, aşa ne place să credem. În realitate, Calul Troian (“comunismul”) a fost retras “la timpul potrivit” din Cetatea…Adevărului veşnic viu.

    Oricum, din partea mea, poţi să capitulezi, dacă atât reprezintă puterea ta de înţelegere (inclusiv asupra IMPERIOZITĂŢII polemicii). Refugiază-te în acel mediu în care predomină consensul perpetuu, carevasăzică invariabil măgulitor…Te asigur însă că ţara şi, in extenso, lumea nu s-a construit datorită “siamezilor” perfect acordaţi în genul, numărul şi cazul raţiunii.

    Eu, unul, nu-ţi voi simţi lipsa, deci nu-ţi voi duce dorul. Dar o umbră de regret tot laşi în urma ta (dacă vei “pleca” realmente).
    17 21
  • leana cea frumos coafata
    @vianu: si tu? nu ca n-ai avea dreptate, dar... sincer it spun ca mi-ar parea rau. cate o replica de-a ta bine ticluita imi facea ziua frumoasa si facea cat tot restul postarilor din zi
    /
    cat despre basinile mintii lui @inexorabil, nu le baga in seama.
    bai @psihoza, libertatea de exprimare si de manifestare nu e acelasi lucru cu a defeca ziua in amiaza mare in piata publica, daca intelegi metafora.
    /
    despre atitudinea delasatoare a celor de la AM m-am convins in urma cu multi ani, inca de pe vremea in care mafia-mascarescu era tare activ pe aici si in ciuda tuturor promisiunilor redactiei de schimbari senzationale, nu s-a intamplat absolut nimic.
    /
    m-am gandit si eu sa ma retrag, dar pentru ca sunt cativa, doar cativa oameni care fac comunitatea asta frumoasa, (@inexorabile, nu te bata gandul) m-am adaptat si eu in felul meu, daca ma intelegi si continui sa-mi fac tura zilnica pe aici
    21 9
  • inexorabil
    Cretinii sadea de teapa ăstuia de mai sus se supun unei singure religii: argumentum ad hominem…În loc să-mi desfacă textele în bucăţi şi să le analizeze sub raport discursiv, ei preferă să împroaşte lături asupra PERSOANEI, sperând straşnic că încercarea (oricum sortită eşecului din start, mai ales în viziunea…de Sus) de a o discredita în ochii publicului va “anula” pe loc adevărul foarte “coroziv” al afirmaţiilor sale (în ochii aceluiaşi public), fiindcă acest ultim scop îi interesează în mod primordial! Această tactică eminamente bolşevico-securistă este la mare preţ astăzi în…”mainstream media”. Cu ea sunt atacaţi violent şi bezmetic toţi indezirabilii NWO-ului: Trump, Putin, Le Pen, Salvini, Dragnea, V.Orban, alde Tory ş.a.m.d. Iubitorii Adevărului îi privesc însă cu milă pe aceşti jalnici propagandişti şi inabili cioplitori ai cuvântului, başca sclavi ai novlimbii orwelliene.

    PS. Leana balcâză şi lălâie, ce ţi s-o părea fi atât de memorabil la un…agramat? Ducă-se! Iar dacă s-ar întoarce, fără NSU Prinz cu patru inele ca emblemă (maşina lui favorită) să nu îndrăznească.

    PPS. Te râcâie veleitatea de a-l şicana pe moş inexo “zilnic”, astfel încât să-l “răzbuni” pe fanul tău “retras” ? Ia încumetă-te, să vedem: eşti pregătit pentru război psihologic şi încă peren? Mai bine nu te risca...Ascultă acest sfat prietenesc!
    10 24
  • Cand este pus Dragnea alaturi de Trump si Putin inseamna ca cineva este deconectat de la realitate, ceea ce poate fi util uneori, pentru persoana respectiva, problema este ca incearca sa-i convinga si pe ceilalti, cu agresivitate, ca ceea ce spune este adevarat.
    16 9
  • inexorabil
    Încep să curgă zevzecii mistificatori pe bandă rulantă...Toţi cei enumeraţi de mine sunt oameni ca toţi oamenii, nu dumnezei, şi elementul lor comun se cheamă…patriotism, conservatorism, antiglobalizare, adică se dau pe sine pildă vie!

    Aaa, că Trump urmăreşte strict interesele naţiunii sale şi, în particular, această certitudine înseamnă să-l baţi pe umăr şi să-i dăruieşti o şapcă unui gângav pofticios de băgare în seamă cu “greii” lumii, în schimbul unui "sector de importanţă strategică” din ţara aceluia şi al livrării către dânsa (cum altfel decât la suprapreţ?) de armament SH, da, sub aspect moral este gravă chestiunea…Nu încape discuţie în acest sens. Dar…bravo la pulpa lui Trump! Oricine ar proceda identic în locul lui !! În definitiv, lac (proşti) să fie, că broaşte (oportunităţi) sunt destule…

    Oricum, Grecule, ţi-ai ratat sublima şansă…filosofică.
    10 23
  • Dupa cum am mai spus in alte randuri, una sunt declaratiile, alta e realitatea, ce se poate si ce nu se poate. :) Sa vedem amanarile urmatoare si cum va ramane in vigoare aceasta ineptie odata cu noul primar, altul decat acea creatura care e acum, pe care sper ca bucurestenii il vor vota.

    @vianu: Drum bun iti uram si tie. Sper sa nu ne mai inoportunezi alcoolizat si cu delirium tremens in sistem :)
    10 20
  • Nu mi-am ratat nicio sansa, doar ti-am amintit ca esti puternic afectat, acum si mai mult dupa ce n-a iesit Veorica presedinte, te inteleg intr-un fel, dar chiar nu are rost sa faci asta aici, poti sa te duci la poarta inchisorii sa faci o programare de vizita cu eroul tau national.
    17 5
  • leana cea bine imbracata
    @psihoza: orice discutie cu tine nu duce nicaieri, nu are un final, o concluzie. in viata mea nu am dat de o persoana cu o "logica" asa alambicata ca a ta. deci nu mai insista pe aici, nu te mai cere in dialog. mananca-ti singur creierii !!!
    /
    poleiala vorbelor tale i-a pacalit pe multi, inclusiv pe mine, la inceput cand ti-ai varat botul in acest forum, dar apoi, unul cate unul, oamenii s-au prins cum iti flutura mintea si ti-au dat eject.
    /
    eject ai si din partea mea si nu de azi
    21 6
  • inexorabil
    Leana cea nefrecventată, cumva ai primit ordin pe unitate: denigrarea lui moş inexo cu orice preţ?…Îţi “scapă” însă un element, chiar cel esenţial: am precizat – şi nu o dată – că, dacă unui SINGUR cititor îi place ceea ce scriu (în fapt, ceea ce vreau să reliefez), atunci nu consider prezenţa mea pe AM o cauză inutilă sau pierdută…Te-ai lămurit, drace??

    Şi nu ţi-e limpede că nu voi ţine cont – “never ever” – de niciuna dintre “recomandările” tale “binevoitoare” şi “igienice” ?

    Ceva îmi spune că sub “Leana” s-ar putea ascunde cel mai înfocat lingău al lui veninianu, recte…Alpine77, sau poate chiar...Mă rog, nu bag mâna în foc, dar nici nu trebuie exclusă ipoteza…

    Oricum, ai scăldat-o rău de tot…”Poleială” ??? Câţi or mai reacţiona la fel de direct şi de nedelicat ca mine, fără menajamente? Este ca şi cum ai susţine că eu înşir aici minciuni camuflate…Ce tâmpenie! Aaa, să nu uit: când îţi mai vine bâzdâcul de a reproşa cuiva “lipsa de logică” (ştiu, sună “mişto”, ba chiar “superior”), vezi mai întâi cum “percutează” a ta proprie. Ai înţeles, Leana cea încă neîncolţită singură pe maidan?

    PS. Dă-i cheie Prinz-ului…”Vorsprung durch Technik” :D

    PPS. Dănuţ, Dănuţule, au n-ai auzit că n-o simpatizez pe “Veorica” ? Iar Ciolacu este doar un fost valutist fără scrupule. Mai exact, s-a “fumat” PSD-ul…Dar poate că o forţă conservatoare şi patriotică, de impact naţional, se va naşte pe cadavrul social-democrat, preferabil înainte de pensionarea Dulapului. “Never say never”…Iar dacă m-aş duce, într-adevăr, la “pârnaie”, pui pariu că aş reuşi să-l conving pe Liviu Dragnea să fie dumnealui liderul de drept şi de facto al formaţiunii politice aflate, deocamdată, doar în stadiul de proiect?
    9 19
  • Mai talambule, tu crezi ca eu imi pierd vremea sa inventez conturi diferite sa iti spun cat esti de prost? Numai un dobitoc ca tine poate sa vorbeasca despre el la persoana a treia si sa se alinte cu "mos inexo" sau sa ii ceara altuia-citez- "să-mi desfacă textele în bucăţi şi să le analizeze sub raport discursiv", bai Marin Preda al forumului tu nu esti decat un gica contra tampit care se crede vreo somitate literara si foloseste cuvinte (mai) sofisticate sa ascunda faptul ca nu spune nimic. Eu intru in conversatii rar aici pentru ca nu am timp de polemici cu vreo doi pe aici chiar daca sunt si multe persoane de calitate cu care mi-ar face placere sa discut. Asa ca mai "mos inexo" de ce nu te domolesti tu si arata mai putin din nemarginita ta prostie. In cantitati mici poate fi digerata dar nu asa.
    @vianu-un sfat marunt-nu te consuma prea mult pentru orice prost. Nu merita si ii dai satisfactie.
    17 6
  • Imi cer scuze celorlati cititori si redactiei pentru limbajul folosit mai sus pentru ca nu este locul potrivit. Din nefericire insa, cateodata trebuie spus adevarul asa cum este.
    17 5
  • inexorabil
    Dacă ai trecut la artileria “grea”, atunci să mizăm pe tot arsenalul. Pramatie de rasă ce eşti, cam repede te-ai “activat”, în doar câteva minute…N-ar putea fi acesta un indiciu imbatabil că ai stat mai mereu la pândă, chit că ai oroare să-ţi “pierzi vremea” cu “dilii” ca mine?

    Nu mă “alint singur”, amator cronic de scornituri cu pretenţii de “rechizitorii”, ci sunt “doar” ironic, atunci când devin ţinta calomniilor şi a altor mizerii. În rest, “Leana” iese din tine ca uleiul la suprafaţa apei: aceleaşi capete de acuzare standardizate – “vorbeşti mult şi prost” – deci nicio variaţie…

    Normal că le pretind celor care mă etichetează în fel şi chip să se concentreze pe “textele mele”, ca să-mi demonstreze de ce sunt eu aşa cum mă văd ei…sau cum le-ar plăcea să trec în percepţia altora. Dar ei se feresc cu grijă de proba verităţii…Mai la îndemână le vine terfelirea mea cu orice preţ, pe baza motivaţiei halucinante “Eşti fiindcă eşti!”…

    Oricum, nu te socotesc un “adversar de calibru”, oricât ai scoate pieptul verbozităţii “patologice” în faţă, cu dezinvoltura (de fapt, iluzia supremă) “relevanţei”. Pe FB apar adevăratele provocări...intelectuale/spirituale. Doar nu m-oi crampona de bietul ageamiu Alpianu, când eu relaţionez cu personalităţi teologice, literare şi chiar politice (nu mă laud, căci îmi recunosc starea mai precară, în comparaţie cu dânşii).

    Ah, între timp, ai aflat ce este şi ce semnifică un “rudimentar” musclecar? Sau ai rămas acelaşi imbecil paralel cu ştiinţa elementară?

    Deci, ai reţinut? La abuz de invective mă pot preta şi eu, nu-i bai. Cu sau fără ajutorul lor, cert este că voi adora să strivesc (fie şi doar verbal) un vierme paroxistic respingător, chiar de aceeaşi naţionalitate ca a mea. Opreşte-te acum; fii “băiat deştept”.

    “Adevărul” aşezat în gura voastră (vă ştiţi voi care…) de slugi jurate ale tatălui minciunii sună…ca dracu’.

    Dacă n-aş “spune nimic”, nu s-ar simţi nimeni lezat, fireşte. Numai că DERANJEZ la maximă intensitate cu acest “nimic” al meu, rostind lucruri şi atingând puncte care, în general, tulbură somnul…raţiunii. Reacţia vehementă nu trebuie însă atribuită subiecţilor simptomatici, ci direct…tartorului din tenebrele omenirii, disperat că se apropie ceasul sfârşitului său cuvenit, cu consecinţe…eterne, başca ruşinos, căci va fi osândit ca oricare alt păcătos.

    Acesta este spectacolul jenant la care, volens nolens, asistăm...Lovind până spre spargere bula “tainei fărădelegii” (2-Tesaloniceni 2:7) – şi nu chiar “fără nicio legătură cu fenomenul auto”, băi vienez mistificator – am stârnit cuibul de viespi...şi da, am făcut-o în mod intenţionat !!! Fiindcă puţine mai sunt bucuriile realmente (inter)umane pe lumea asta, printre care şi automobilismul, într-o epocă mustindă de impostură, manipulare, relativizare, demonetizare (ba chiar deşertificare), alienare, colaps moral şi…decerebrare (în masă) programată.
    9 16
  • @DanielP Popescu-nu credeti ca este de ajuns cat suportam exemplare din acestea pe pagina dumneavoastra? Nu incerc sa va spun cum sa va faceti treaba dar individul de mai sus face prin injuriile si judecatile la adresa altor membrii ai forumului ca persoanele civilizate sa ocoleasca site-ul dumneavoastra sau sa renunte a posta (cititi din aberatiile lui care mai mereu fac referire la alti care posteaza). Opinia fiecaruia mentionata civilizat nu ar fi o problema dar pentru el prezenta aici este pentru a epata si arunca cu mizerii peste tot. As putea sa ma cobor la nivelul lui dar din spatele tastaturii , acest zmeu intrce orice masura. As intreaba cate din postarile lui au fost apreciate pozitiv de ceilalti care vin aici pentru o discutie placuta si catopdata o dezbatere amicala? Intru des pe articolele Automarket pentru ca ne uneste o pasiune comuna pentru automobile si in acelasi timp , chiar daca locuiesc in New York, sunt roman si este un mod de a scurta distanta macar din punct de vedere spiritual.
    17 6
  • inexorabil
    Mai îngăduiţi-mi această observaţie – cât se poate de pertinentă. Sau mai degrabă analogie. Aşa cum propaganda bolşevică le înfăţişa est-germanilor Berlinul de Vest ca un spaţiu gol pe hartă, ignorând dinadins faptul inevitabil că est-berlinezii puteau constata cel mai lesne că sunt vizaţi de o imensă cacealma politică, tot aşa se străduiesc “prietenii” mei de pe AM să mă descrie/zugrăvească în ochii cititorilor: ca un “spaţiu gol”, către care, desigur, “nu merită” osteneala de a-ţi îndrepta privirile şi de a-ţi canaliza atenţia, căci n-ar fi “nimic” de văzut/reţinut/luat aminte (că doar tocmai acest non-gest i-l sugerează alpine “siamezului” vianu). Ba încă şi în distopia Minunatei Lumi Noi, pe harta Globală a convieţuirii sociale, Crucea va fi reprezentată tot ca un spaţiu gol, deşi mai credibilă pare supoziţia de a nu mai fi reprezentată…deloc, mai ales că deja a început să fie înlăturată, ca semn grafic, din viaţa Cetăţii (nu numai înăbuşită ca trăire interioară, astfel încât să nu mai auzim în noi înşine chemarea conştiinţei, implicit nici să nu mai îmbrăţişăm calea voluntară, mărăcinoasă, dar mântuitoare, a suferinţei).

    Eu însă sunt sigur că aici, pe AM, există destui…”est-berlinezi” care nu pot fi amăgiţi cu mitul (oricât de “prelucrat”) “vidului (lui) inexorabil”, astfel că le mulţumesc din tot sufletul pentru încredere şi susţinere!

    Evident că, totodată, conştientizez că le sunt dator cu mai multe detalii…tehnice despre maşinile pe care le conduc sau care vor urma, deşi viitoarele mele acţiuni vor necesita eforturi mai mult decât normale, fiindcă vreau musai să păşesc pe tărâmul motoarelor…mai mari (de 2L). Numai că eu nu sunt capabil de niciun “tun”, care să mă înarmeze (şi încă peste noapte) cu banii necesari (nu puţini, vă daţi seama). Îl cunoaşteţi însă pe acel temerar din Timişoara (Alex), care a călcat peste orice fel de obstacole (cât l-or fi costat şi lucrările de restaurare?), ca să se doteze cu un superb Buick Riviera din 1972. Astfel, mă simt…încurajat. Trebuie doar să declar război “imposibilului”. Încă vreo două-trei cazuri asemenea să capete contur şi pe urmă s-ar putea pune bazele unui club retro…În care chiar vei avea cu ce să-ţi “clăteşti” ochii (minţii), chit că RCR constituie o alternativă îndestulătoare (mai ţineţi minte când, cu mulţi ani în urmă, îmi propusesem să fondez Buick Club România?...n-am renunţat la idee !!! – dar se poate încumeta oricine altcineva între timp, că nu m-aş supăra; personal, până nu-mi voi procura exemplarul dorit, n-ar avea rost să-mi arog această iniţiativă). Aşadar, nu mai concep să las timpul să se scurgă pe lângă mine, rânjindu-mi perfid…
    8 17
  • leana in apus de soare
    @psihoza: hai sa te mai dezamagesc odata, mai ciuma rosie, nu sunt Alpine77 (respectabil tip, de altfel)
    /
    in capul tau tulbure poti suspecta pe oricine ca e oricine, ideea e ca atunci cand doi oameni iti spun ca esti beat , te duci la culcare. ei, bine, iti garantez ca noi aici suntem mai multi de doi, iar tu, daca ai fi doar beat, ar fi parfum. betia trece, dar creierul odata paradit nu se mai repara.
    15 7
  • Nu-i nimeni drac şi nimeni sfânt!
    Credinţa-i val, iubirea vânt
    Şi viaţa fum!
    ... zicea poetul George Coșbuc
    Găsesc, deci, că nu e cazul de atâta înverșunare, pentru niște opinii.
    Să luăm o gură de OXIGEN (ca-n știrea de la care a pornit discuția) și să mergem mai departe, vegheați de lumina blândă a lunii pline, proaspăt revărsate deasupra noastră..
    2 0
  • Oameni buni, voi va certati si va balacariti intre voi pentru ineptiile facute de autoritati?
    Cred ca trebuie sa ne racorim putin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru