SUV-ul electric Fisker Ocean a fost prezentat la târgul de tehnologie CES 2020: autonomie de până la 480 de kilometri și preț de pornire mai mic de 40.000 de dolari

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ocean, SUV-ul electric dezvoltat de start-up-ul Fisker, a fost prezentat în cadrul Consumer Electronics Show. Producția modelului va începe în 2021, iar prețul anunțat pe piața din SUA este de 37.499 de dolari. Fisker Ocean va fi disponibil atât în versiune cu două motoare electrice, cât și într-o variantă cu un singur motor electric.

SUV-ul electric Fisker Ocean a fost prezentat în fața publicului prezent în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Cei prezenți la evenimentul din SUA au putut admira un prototip pe baza căruia, start-up-ul condus de Henrik Fisker va dezvolta versiunea de serie.

Conform reprezentanților companiei, producția modelului ar urma să înceapă în 2021, urmând ca livrările să debuteze în 2022. Listele de pre-comenzi au fost deja deschise din 27 noiembrie 2019, iar cu ocazia prezentării din Las Vegas, Henrik Fisker a anunțat și prețul versiunii de pornire: 37.499 de dolari.

La fel ca până acum, detaliile tehnice sunt încă ținute sub cheie. Henrik Fisker a declarat că SUV-ul va o baterie cu o capacitate de până la 80 kWh, iar autonomia maximă ar urma să ajungă la 480 de kilometri. Clienții vor putea alege o variantă echipată cu două motoare electrice (câte unul pe fiecare punte), dar Fisker menționează că ar urma să introducă în ofertă și o versiune echipată cu un singur motor electric.

Pentru interior, Henrik Fisker a ales o configurație simplă, asemănătoare cu cea de pe modelele Tesla.

SUV-ul Ocean mizează pe un instrumentar digital de bord și pe un ecran central de mari dimensiuni (valorile nu au fost comunicate). În partea de jos a ecranului tactil central se află cinci butoane prin intermediul cărora șoferul poate accesa diverse funcții.

Pe lista dotărilor apare un Head-up Display extrem de generos, două zone speciale pentru încărcarea wireless a telefoanelor mobile și chiar și un pachet opțional pentru iluminarea scaunelor.

Comentarii (5)

  • Adrian M
    asa ca domnii de la BMW mai lasati-o moale cu uratzenia de i3 la 39000!
    12 8
  • netam-nissan
    cum, nu ii zice si lu asta VISION ?
    cat despre pret promisiuni propuneri etc am auzit prin lumea desteapta ca e naiv daca nu prostesc sa crezi ce zice fisker dupa 3-4 startupuri d-astea bis-tris-quatrix toate rasolite cu mangleli de miliarde
    dar ma mir ca a.m. e asa mic de nu stie nimic.. sau nu spune din ce stie pana si un motostivuitorist
    trist
    19 4
  • Domnii de la Bmw o vor lasa moale cu i3 prin 2024, deocamdata se vinde mult mai bine ca-n primii ani de la lansare.
    11 2
  • Asta se vrea un pamflet la adresa RR sau care e treaba ?
    8 2
  • mircea badea
    dar ceva normal, eventual de oras nu fac?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru