Surse: Volkswagen a renunțat la construcția uzinei din Turcia, din cauza crizei COVID-19

de Paul Cosma
Miercuri, 01.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a renunțat la ideea construcției unei fabrici în Turcia, acolo unde să fie produse mai multe modele din grup, din cauza crizei COVID-19, potrivit unor surse din cadrul companiei. Viitoarele generații VW Passat și Skoda Superb ar urma să fie construite la Bratislava.

Scăderea vânzărilor auto din cauza pandemiei de coronavirus îi determină pe unii investitori să-și reconsidere planurile și strategiile, în așteptarea unui viitor mai limpede.

Grupul Volkswagen ar fi decis să nu mai construiască o fabrică în Turcia, în contextul crizei COVID-19, după cum au transmis surse din cadrul companiei.

Fabrica din Manisa ar fi urmat să găzduiască producția viitoarelor generații Volkswagen Passat și Skoda Superb pentru a fi exportate pe piețele din Europa de Est, posibil inclusiv în România. Producția totală a uzinei era estimată la circa 300.000 de unități pe an.

Potrivit surselor, cele două viitoare modele vor fi alocate fabricii din Bratislava, capitala Slovaciei. În prezent, VW Passat este construit în Germania (Emden), în timp ce producția Skoda Superb are loc în Cehia, la Kvasiny. 

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Edikkk
    O victorie pentru Europa
    11 5
  • Fabrica de la Craiova e o înfrângere pentru Europa?
    7 1
  • netam-nissan
    citeam anu trecut ca romanii au cumparat 53 sau 58 ecosporturi, nu mai retin bine minte oricum europenii mai necajiti cred ca le mai cumpara si nici aia ca e prea urit..

    ford puma imi place, normal dar aveam de gind sa imi schimb nissanu tiida sedan cu un ecosport si tare ma tem ca nu mai am ocazia, cariera orataniei fiind cam pe duca.
    mai ales in 10-12 ani cit mi-ar lua sa string banii.

    inutil sa va mai explic de ce as fi vrut un ecosport nici eco si nici sportiv- nu, nu din patriotizm, dar hidosenia oricarei masini alunga si hotii si zgariecii de vopsea si chiar virusurile sars.cov.1984-iene, fug toti mincind pamintu si facindu-si cruci (virusurile doar cruci microscopice clar.)
    17 1
  • netam-nissan
    scuze credeam ca postez la stirea cu craiova dar merge cumva si aici cu turcii ca nici vw pasat nu e vreun top model.
    15 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru