Surse: Nissan vrea să reducă producția cu 30% pentru perioada aprilie-decembrie 2020 din cauza vânzărilor scăzute

de Paul Cosma
Joi, 16.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan plănuiește o reducere cu 30% a producției pentru perioada aprilie-decembrie 2020, pe fondul vânzărilor scăzute în contextul pandemiei, potrivit unor surse din cadrul companiei.

În primele 5 luni din acest an, Nissan a produs aproximativ 307.000 de mașini la nivel global, o scădere cu 62% comparativ cu perioada similară din 2019.

Criza COVID-19 și vânzările reduse îi determină pe japonezi să mențină un ritm scăzut de producție până la sfârșitul lui 2020, conform surselor citate de agenția Reuters.

Astfel, între aprilie și decembrie, Nissan ar urma să producă 2.6 milioane de mașini, cu 30% mai puțin față de cele 3.7 milioane din intervalul aprilie-decembrie 2019. Constructorul japonez a refuzat să comenteze pe marginea acestor informații.

De la cele 510.000 de vehicule din primul trimestru, producția Nissan ar urma să crească la 930.000 de mașini între iulie și septembrie.

Datele financiare citate de Reuters arată că Nissan a făcut împrumuturi în valoare de 7.8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, pe fondul dificultăților provocate de criza COVID-19. Constructorul se confruntă cu probleme financiare din cauza scăderii vânzărilor și a raportat primele pierderi din ultimii 11 ani.

Pentru perioada martie-mai 2020, Nissan a înregistrat un declin de 40% al vânzărilor globale, după ce fabricile și showroom-urile au fost închise în urma restricțiilor legate de pandemie.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru