Surse: miliardarul canadian Lawrence Stroll vrea să investească 200 de milioane de lire sterline la Aston Martin

de Paul Cosma
Luni, 20.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Miliardarul canadian Lawrence Stroll, proprietarul echipei de Formula 1 Racing Point, vrea să investească aproximativ 200 de milioane de lire sterline în cadrul Aston Martin, potrivit unor surse apropiate de situație, care susțin că interesul chinezilor de la Geely pentru producătorul britanic ar fi în scădere.

După un 2019 dezamăgitor, cu pierderi și vânzări în scădere, Aston Martin speră să redreseze situația cu ajutorul unor noi investitori care să contribuie la dezvoltarea companiei în perioada următoare.

La sfârșitul anului trecut, producătorul a confirmat că a început discuțiile cu potențiali investitori care să cumpere pachete de acțiuni în cadrul companiei. Aston Martin a transmis că dorește “parteneriate pe termen lung”, ca parte a unui plan de diversificare a surselor de finanțare. 

Așa cum era de așteptat, au apărut și informații neoficiale cu privire la posibilii investitori pentru Aston Martin.

Surse din cadrul companiei au spus de curând că unul dintre potențialii finanțatori este grupul chinez Geely, proprietarul brandurilor Volvo și Lotus, care dorește să cumpere un pachet de acțiuni.

Alte surse apropiate de Aston Martin susțin acum că miliardarul canadian Lawrence Stroll este principalul favorit să devină investitor în cadrul constructorului.

Proprietarul echipei Racing Point din Formula 1 ar dori să investească aproximativ 200 de milioane de lire sterline.

În același timp, sursele spun că interesul Geely pentru Aston Martin ar fi scăzut, însă cele două entități nu au dorit să comenteze pe marginea speculațiilor.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Clique
    În mărcile britanice au investit mulți și degeaba, falimentul mereu at scrie pe dânșii...
    5 0
  • inexorabil
    Salut, @Clique! Eh, ştii care este, în opinia mea, beleaua cu “englezoaicele” ? Că, în afară de imaginaţia fecundă şi de arta design-ului auto (la care nu-i întrec nici măcar faimoasele şcoli în branşă italiană şi americană şi, cel mai probabil, nici nu se va întâmpla vreodată), nu prea merită nimic altceva de la dânşii…
    Mă rog, ziceam eu laudativ despre “dinozaurul” V8 de pe Mulsanne, dar, indiscutabil, nu-i motor pentru noi (deşi ar merita să ne gândim la cei peste 1000 Nm…cel puţin la urcarea în rampă ai rupe tot!).

    Şi hai să aşteptăm liniştiţi…”apocalipsa” britanică preconizată pe 31 ianuarie a.c. Nu va surveni nimic rău sau “prea” rău în tipicul vieţii de pe Tamisa. Şi nici nu se vor retrage v.a.g. sau BMW din afacerile lor de peste Canalul Mânecii. Doar că se va elibera climatul lui “God, Queen and Country” de praful roşu, sufocant, de pe continent. Sau cel puţin aşa îmi place să cred.
    3 0
  • Corocsenie Adrian
    @Clique
    Mai ales la Rolls si Bentley nu ? :)) Vand aia de nu nu mai fac fata la comenzi si tu zici ca ii paste falimentul. Poate pe nemti ii paste falimentul ca si-au batut joc de toate marcile mai ales de BMW si Mercedes.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru