Surse: Mazda vrea un credit total de 2.8 miliarde de dolari pentru a traversa criza COVID-19

Publicat luni, 11.05.2020 13:33 de Paul Cosma

Mazda caută credite la mai multe bănci japoneze, în valoare totală de circa 2.8 miliarde de dolari, pentru a depăși criza COVID-19, susțin surse apropiate de companie.

La începutul lunii aprilie, Mazda a anunțat întreruperi temporare ale producției la uzinele sale din Japonia, Mexic și Thailanda, din cauza pandemiei de coronavirus.

Conform oficialilor producătorului nipon, o parte din producția “pierdută” în ultimele săptămâni va fi transferată în al doilea trimestru al anului fiscal ce se încheie în martie 2021.

În contextul crizei COVID-19, japonezii vor să-și asigure lichiditatea necesară pentru a traversa cu bine această perioadă dificilă.

Surse apropiate de companie susțin că Mazda a luat legătura cu mai multe bănci japoneze în vederea unor credite în valoare totală de 2.8 miliarde de dolari.

Cele trei “mega-bănci” invocate de presa japoneză (Mitsubishi UFJ, Sumitomo Mitsui și Mizuho) au refuzat să comenteze informațiile apărute în presă.

Mazda nu a oferit un răspuns pe acest subiect, până acum. În această săptămână, constructorul nipon își va prezenta rezultatele financiare pentru anul fiscal anterior.

Via Reuters

  • netam-nissan, luni, 11.05.2020 15:19

    pai cum sa imprumute pe mazda bancile mitsubishi mitsui mitzuho sau mitsuzuki ca toate sint concurentele marcii.. fara gluma economia japoneza e mai planificata decit aia pe cincinale, si yakuza e in plan normal, asa ca banii nu-s problema nici mirosu lor. curios cind vine creditu pentru reparatiile fuckushima ca oceanu pacific nu mai are nici peste mic.