Studiu: Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă cele mai mari amenzi pentru nerespectarea țintelor de emisii din 2020: Volvo și Toyota sunt scutite de griji

de Paul Cosma
Miercuri, 26.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, dacă nu respectă țintele de emisii CO2 pentru anul 2020, potrivit unui nou studiu de piață. Același studiu menționează că Volvo și Toyota nu au nicio grijă din acest punct de vedere.

Uniunea Europeană a decis viitoarele ţinte de emisii de CO2 pentru anul 2020, iar toţi producătorii de automobile trebuie să aibă o medie a emisiilor de CO2 de 95 de grame pe kilometru la nivel de gamă.

Analiștii continuă să livreze diferite studii prin care atenționează că producătorii riscă amenzi de până la 4 miliarde de euro pentru nerespectarea țintelor de emisii.

Grupurile Volkswagen și Fiat-Chrysler riscă amenzi de 1.8 miliarde euro, respectiv 750 de milioane de euro, potrivit unui raport al AlixPartners. VW a transmis că are planuri pentru “a pune lucrurile în ordine”, în timp ce FCA a spus că va alege cea mai ieftină variantă pentru a respecta țintele de emisii CO2.

În urmă cu câteva luni, au apărut informații potrivit cărora Fiat Chrysler s-a înțeles cu Tesla pentru ca mașinile electrice produse de americani să fie incluse în flota sa. Tranzacția estimată la “sute de milioane de euro” ar permite grupului FCA să evite amenzile pentru încălcarea noilor reglementări europene cu privire la emisii.

Studiile lansate până acum au numitor comun: Volvo și Toyota sunt singurii producători care pot să stea fără griji în privința emisiilor CO2.

Mai mult, analiștii susțin că ambele companii ar putea să urmeze exemplul FCA-Tesla și să-și închirieze flotele către alți constructori, în tranzacții pe care mulți le văd ca fiind “imorale”.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • ce mizerie de treaba, exact ca si cu vandutul de aer curat intre state si alte porcarii de genu,
    7 1
  • Ba nu risca nimic, tripleta electrica la ~20k Euro ii va scoate din necaz.. hai sa fim seriosi, daca nici nemtii nu mai sunt calculati, atunci cine? Ar fi putut s-o lanseze mai devreme, la tripleta ma refer, dar de ce? Sa ne bucuram noi de subventii si de o masina ok? Cat timp termenul limita este 2020, sa mai vanda si domniile lor niste fumigene softate eco.
    5 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru