Studiu: femeile prefera (evident) barbatii cu masini scumpe

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.03.2009
Un studiu britanic arata ca femeile sunt atrase de barbatii cu un status social ridicat, in timp ce barbatii se ghideaza exclusiv dupa aparentele fizice.

Un studiu al Universitatii din Cardiff (Tara Galilor) reliefeaza un fapt banuit pana acum de toata lumea, insa niciodata dovedit stiintific: femeile prefera un barbat care conduce o masina scumpa in dauna unuia care are o masina de duzina.

Cercetarea a fost condusa de doctorul in psihologie Michael Dunn si s-a bazat pe reactiile pe care le au femeile la vederea barbatilor aflati in acelasi cadru cu o masina de scumpa si cu una normala, observata des pe sosea. Femeile intre 21 si 40 de ani au fost nevoite sa aleaga intre doua fotografii, fara a sti care este rolul cercetarii: intr-una dintre acestea era un barbat care conducea un Bentley Continental, in cealalta acelasi barbat, dar de aceasta data intr-un Ford Fiesta. Majoritatea femeilor au ales fotografia cu barbatul din Bentley, studiul oamenilor de stiinta galezi aratand ca "femeile sunt mult mai interesate de un barbat care conduce o masina scumpa decat de unul care detine un autoturism comun".

Pe de alta parte, aceeasi cercetare a subliniat faptul ca barbatii aleg mai degraba o femeie care arata bine, indiferent de masina cu care aceasta se identifica. In principal, barbatii au ales fotografia in functie de trasaturile fizice ale femeii, si nu in functie de statusul social al acesteia.

"Exista o multime de probe care arata clar faptul ca femeile sunt influentata de status si de bogatie.

Nu e un fenomen recent, dar acum a devenit clar si am aratat ca nu vorbim de un lucru pur anecdotic. Femeile prefera barbatii cu un status social ridicat deoarece acestea considera ca barbatul le aduce o viata buna si urmasi sanatosi. Se pare ca stereotipul femeii influentate de statusul unui barbat este adevarat. In plus, din punctul de vedere al evolutiei, are si sens. In schimb, desi numarul femeilor cu slujbe foarte bine platite creste, acest lucru nu are niciun efect asupra nivelului de atractie asupra unui barbat", concluzioneaza Michael Dunn.

In urma studiului publicat in ultimul numar al revistei British Journal of Psychology, cercetatorii au decis sa mearga mai departe cu analiza, sfatuindu-i pe barbatii aflati spre varsta a treia sa isi cumpere masini scumpe pentru a atrage femeile. "Aceste simboluri ale statutului au mari sanse sa elimine inconvenientele legate de inaintarea in varsta", afirma oamenii de stiintagalezi.

via | Telegraph

Taguri: studiu

Comentarii (12)

  • austin mini
    intrebare
    Si cum se face ca barbatii fara masina totusi se insoara? Au ei ceva ce le convinge pe doamne si domnisoare care conteaza mai mult decat diferenta dintre fiesta si bentley?
    0 0
  • raritati
    tu cand mergi pe strada vezi majoritatea barbatilor cu masini scumpe nu? gandesti cu spatele.
    In sfarsit un studiu stiintific care arata ca femeile sunt curve
    1 0
  • tactu ce masina are???
    0 0
  • cineva
    sigur
    asta stiam demult ....aia fara masina sunt mecanici...au scule bune
    0 0
  • Femei
    Numarul femeilor din lume este mai mare decat cel al barbatilor...
    nu ar trebui sa ne facem griji...dar cred ca ar fi foarte bine sa fim indiferenti cu ele...pt ca pana la urma noi trebuie sa le alegem pe ele, nu ele pe noi...
    0 0
  • ...
    Si era nevoie de un studiu ca sa stim asa ceva? Era mai simplu sa vina in Bucuresti, sa stea o juma' de ora prin Dorobanti se totul era clar. Ce fac unii din lipsa de activitate... Orcum, e o prostie sa crezi asa ceva.
    0 1
  • Mircea
    Aiurea studiu.
    Nu poti face o regula din asta? Astia care au facut studiul probabil au luat "subiectele" de pe centura Cardiff-ului
    P.S. "cercetatorii au decis sa mearga mai departe cu analiza, sfatuindu-i pe barbatii aflati spre varsta a treia sa isi cumpere masini scumpe pentru a atrage femeile"....femeile???cred ca sugatoare ar fi un termen mai descriptiv
    1 0
  • Alex A
    Studiu incorect
    Daca studiul a fost facut intr-adevar asa cum e relatat atunci doctorul ala psiholog si-a irosit fondurile degeaba. Daca ai acelasi barbat cu doua masini diferite atunci nu e normal sa alegi poza cu masina cea mai atractiva? Adica femeile au ales masina nu omul. Si cred ca aceeasi reactie ar fi avut-o si barbatii.

    Un studiu corect ar fi pozat mai multi barbati in fata celor 2 masini si apoi sa prezinte aleator un tip cu masina ieftina si unul cu aia scumpa. De abia atunci daca acelasi tip cu masina scumpa e ales de mai multe ori decat atunci cand e cu masina ieftina este studiul valabil.
    0 0
  • greu de realizat...
    oauuu...ce descoperire.....realmente o chestie foarte greu de observat......
    0 0
  • mdea
    uau ce chestie ..... acum inteleg de ce retarzii kre nu reusesc sa lege 2 cuvinte intr`o fraza au femeii detzi pica fatza :-b
    0 0
  • parerea mea
    Studiul nu are cum sa fie concludent. Explicatie: 1. Inclinatiile spre frumos nu face discriminari de sex (orice om, barbat sau femeie poate aprecia ce e frumos). 2. tot ceea ce este in cantitati mari devine abuziv, monoton, saturat ceea ce duce la neplacere. Asadar nu barbatul care conducea cele 2 masini face subiectul studiului ci masinile, iar femeile au selectat subiectul studiului. Intr-o imagine totul conteaza culorile, spatiul, decorul, subiectul sau subiectele. Depinde si ce fotografii au vazut acele doamne / domnisoare.
    0 0
  • numai tampiti
    Niste tampiti!
    Urmatoarea descoperire a acestor cercetatori britanici: femeile sunt diferite de barbati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru