Studiu: 90% dintre pietonii români traversează neregulamentar de câteva ori pe an

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 16.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
90% dintre pietonii români au recunoscut că traversează neregulamentar de câteva ori pe an, iar jumătate dintre ei susțin că procedează în acest fel pentru că trecerile de pietoni sunt poziționate prea departe.

România este țara din Uniunea Europeană cu cea mai mare rata de accidente mortale, cu 96 de decese la un milion de locuitori, potrivit datelor oficiale pentru anul 2018.

Pe lângă viteza neadaptată condițiilor de trafic, una dintre principalele cauze ale accidentelor mortale este traversarea neregulamentară a pietonilor. Acest lucru este evidențiat și în cadrul unui studiu realizat în cadrul campaniei "Iarna, la volan!", care arată că pietonii nu respectă cele mai elementare reguli din Codul Rutier.

Astfel, 90% dintre români au recunoscut că traversează neregulamentar cel puțin de câteva ori pe an. În plus, 51% dintre pietonii aflați în această situația susțin că traversează neregulamentar pentru că trecerea de pietoni este prea departe de locul unde au nevoie să traverseze.

Interesant este că românii adoptă această conduită în ciuda faptului că sunt conștienți de riscurile pe care și le asumă: 70% dintre pietoni sunt de acord cu afirmația că traversarea prin locuri nemarcate este periculoasă.

Campania "Iarna, la volan!" este la a treia ediție și este susținută de Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA) și compania de asigurări Generali.

Campania face parte din proiectul mai amplu "Fii treaz la volan!", care este susținut, pe lângă APPA, și de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR).

La nivelul Uniunii Europene, numărul de decese a rămas constant la 49 de decese la un milion de locuitori, astfel că în România se înregistrează de două ori mai multe victime ale accidentelor auto raportat la numărul de locuitori. 

Comentarii (5)

  • petrusian
    NORMAL ,Pe centura, intre Mogosoaia si Dragomiresti cale de 12 km nu e nici o zebra.
    4 0
  • Conducator auto
    Pe de alta parte, chiar la trecerea de pietoni, angajarea in traversare nu este conditionata de asigurare prealabila?
    4 1
  • "una dintre principalele cauze ale accidentelor mortale este traversarea neregulamentară a pietonilor" - fals. E traversarea fara asigurare sau cu o estimare proasta a vitezelor.
    5 1
  • someone
    " de cateva ori pe an" ???? de fiecare data ati vrut sa ziceti, ca si pe trecere ii doare in gluteus maximus daca vine sau nu o masina, caci castile si muzica is mai importante
    6 1
  • probabil titlul ar fi trebuit sa fie "Studiu: 90% dintre pietonii români traversează REGULAMENTAR de câteva ori pe an!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru