Spyker revine la viață cu ajutorul unor noi investitori: olandezii pot începe producția supercarului C8 Preliator

de Paul Cosma
Duminica, 30.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul olandez Spyker a anunțat că vrea să producă două supercaruri și un SUV, după ce compania a fost preluată de doi investitori, printre care și un miliardar rus cu afaceri în domeniul energiei. Producția supercarului C8 Preliator ar urma să înceapă anul viitor.

Soarta Spyker este una plină de suişuri şi coborâşuri. Compania olandeză, specializată în producţia de supercaruri de nişă, a intrat în faliment în 2014 după ce a încercat să revitalizeze brandul Saab.

Spyker a renăscut în anul 2016, când au venit la Geneva cu supercarul C8 Preliator, însă dificultățile financiare au continuat în ultimii ani.

Compania a fost preluată acum de doi oameni de afaceri. Unul dintre ei este Boris Rotenberg, un miliardar rus și coproprietar al grupului SGM, cea mai mare companie de construcții pentru conducte de gaze și linii de alimentare cu energie electrică din Rusia.

Boris Rotenberg și partenerul său, Michail Pessis, se numără printre clienții care au deținut câteva dintre cele 265 de mașini Spyker produse până în prezent.

Spyker spune că, prin venirea noilor investitori, problemele financiare vor deveni de domeniul trecutului, iar compania va putea să fie “un jucător important pe segmentul supercarurilor”.

Primul pas pentru Spyker va fi începerea producției pentru C8 Preliator în 2021, urmând să continue cu încă un supercar și un SUV.

În cazul lui C8 Preliator, Spyker ar putea să folosească un motor V8 de 5.0 litri de la Koenigsegg.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru