Șoferii pot scăpa de amenda pentru lipsa rovinietei dacă trec patru luni și nu primesc înștiințarea contravenției: legea a fost promulgată de președintele Iohannis

Publicat vineri, 09.03.2018 12:56 de Petre Barac

O lege promulgată de președintele Klaus Iohannis arată că șoferii depistați că au circulat fără rovinietă nu vor mai plăti amenda în cazul în care trec patru luni fără să fie înștiințați de această contravenție.

În urmă cu o lună, autoritățile au promovat o modificare legislativă care modifică articolul privind utilizarea pe drumurile naționale a rovinietei.

Potrivit proiectului adoptat atunci cu unanimitate de voturi de Camera Deputaților, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare, iar dacă trec patru luni de la data în care şoferul a fost depistat că circula fără rovinietă, dar nu este înştiinţat, contravenţia se prescrie.

De asemenea, procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancţiune.

Potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat ieri decretul care promulgă această lege.

Noua lege intră în vigoare la şase luni după ce este promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.

Via News.ro

  • Robocop, vineri, 16.03.2018 20:47

    Cea mai buna lege din 2018 Adica sa ma explic pai ...cum il cheama pe asta? pai dragnea, Orban ,Vanghelie, Andronescu....etc. A pai nu le trimitem AMENDA! SAC ACUM cum il cheama pe astalalt ? Pai x,y,z Popescu , Ionescu..... Apoi astia trebuie amendati.. PS: sa traiti bine!!!