Skoda va întrerupe producția lui Kodiaq RS din cauza emisiilor: versiunea de performanță va reveni în gamă la lansarea facelift-ului

de Daniel Popescu
Luni, 07.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunțat că va întrerupe gradual producția lui Kodiaq RS din cauza emisiilor prea mari, însă versiunea de performanță va fi relansată în gamă simultan cu facelift-ul pentru SUV-ul de segment mediu.

Skoda Kodiaq RS este disponibil în prezent pe piața din România cu un motor diesel BiTDI de 2.0 litri care generează 240 de cai putere și un cuplu maxim de 500 Nm.

Datele oficiale indică faptul că modelul are emisii medii de 163 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, o valoare care depășește cu mult media de emisii de numai 95 de grame la nivel de marcă ce va intra în vigoare în 2021.

Din acest motiv, constructorul ceh a anunțat că va întrerupe gradual producția versiunii de performanță a SUV-ului de segment mediu. Totuși, o actualizare pentru Kodiaq RS va fi prezentată oficial simultan cu facelift-ul pentru Kodiaq.

Pe piața din România, Skoda Kodiaq RS este disponibil pentru un preț de pornire de circa 45.000 de euro

Nu este clar ce motorizări va alege Skoda pentru SUV-ul de performanță, însă oficialii mărcii au exclus anterior varianta de a lansa o versiune plug-in hybrid.

"Este prea devreme să vedem o progresie a clienților de la motor cu combustie internă la plug-in hybrid și apoi la electric.

Poate că oamenii ar putea trece direct de la Kodiaq la Enyaq fără să facă tranziția prin plug-in hybrid", a precizat Alain Favey, directorul de marketing și de vânzări al Skoda, cu referire la SUV-ul electric Enyaq iV prezentat în luna septembrie.

De asemenea, Skoda a anunțat că anul viitor va introduce o serie de modificări în gama de motoare, fără să ofere însă detalii suplimentare în acest sens.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Daca vor, cei de la SKODA se pot uita la urmatoarele modele PHEV de actualitate:
    1. MERCEDES BENZ Clasa S PHEV 2021 - autonomie electrica 100 km WLTP;
    2. BMW X5 3.0 xDrive45e 2020 - autonomie electrica 67-87 km WLTP;
    3. TOYOTA RAV4 PHEV 2021 - autonomie electrica estimata cca. 70 km WLTP (67,6 km EPA)
    10 0
  • someone
    cum va rezolva oare faceliftul problema emisiilor? daca 163 gr e mult peste limita, o pereche de faruri led si un spoiler mai agresiv va reduce aceasta valoare pana la a se integra in limite? chestia asta e falsa ca falsa mea pudoare
    5 1
  • 2.0 BiTDI, un motor de altfel foarte reusit, va fi eliminat de pe toate modelele, motivul fiind ca va fi prea costisitor de "depoluat" pe mai departe. A disparut deja de pe modelele Volkswagen. Inlocuitorul pt Kodiaq RS va fi probabil un motor cu benzina turbo sau un hibrid.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru