Skoda suspendă livrările modelului Octavia: cehii au aceeași problemă software descoperită pe noul Volkswagen Golf

de Cornel Șocariciu
Luni, 18.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a suspendat livrările modelului Octavia după ce a fost descoperită o problemă software la nivelul sistemului care permite efectuarea apelurilor de urgență. Problema a fost identificată inițial de Volkswagen pe noul Golf 8.

În urmă cu doar câteva zile, un purtător de cuvânt al constructorului german Volkswagen a anunțat că unele unități Golf 8 au o problemă de software. Mai precis, sistemul care permite efectuarea apelurilor de urgență nu funcționează corespunzător.

Defecțiunea a fost descoperită în timpul unor verificări de rutină, iar constructorul a decis suspendarea livrărilor.

Acum, un purtător de cuvânt Skoda a declarat pentru publicația Automobilwoche că aceeași problemă a fost identificată și în cazul modelului Octavia, motiv pentru care livrările au fost suspendate.

"Am luat aceeași măsură introdusă și de Volkswagen", a declarat purtătorul de cuvânt Skoda.

Totodată, Audi a demarat o serie de verificări pentru noul A3, iar Seat testează sistemul care permite efectuarea apelurilor de urgență integrat la bordul modelului Leon. Toate cele patru modele (Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Audi A3 și Seat Leon) folosesc platforma MQB Evo.

În următoarele zile, atât Volkswagen, cât și Skoda vor lua o decizie cu privire la soluția pentru rezolvarea acestei probleme.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Generatia asta de Octavia/Golf incepe ciudat, nici nu le-am vazut pe strada si deja au Probleme la soft. Ce ma surprinde din nou este ca Golf combi nu s-a lansat inca, ori la 7 au aruncat pe piata ambele varianta deodata.

    Pare facuta pe genunchi lansarea, cred insa ca Golf8 Facelift va fi o optiune buna (asta daca rezolva problema cu farurile si pun butoane la clima :-) )
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru