Skoda ar vrea să mute o parte din producție în afara Cehiei: Superb ar putea fi mutat în Slovacia, iar Kodiaq în Germania

de Paul Cosma
Sambata, 12.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda se pregătește să mute producția unor modele în afara Cehiei, la alte uzine ale grupului VW. Potrivit unui membru din consiliul de administrație, producția lui Skoda Superb va fi mutată în Slovacia, în timp ce SUV-ul Kodiaq va fi “transferat” în Germania.

Grupul Volkswagen a anunțat la sfârșitul anului trecut că analizează opțiunea ca brandul Skoda să se adreseze în special piețelor din estul Europei.

Anunțul a generat numeroase speculații potrivit cărora grupul VW ar putea decide să transforme Skoda într-un brand low-cost, însă oficialii cehi au dezmințit această ipoteză.

Totuși, Skoda se pregătește de unele schimbări la nivel de portofoliu și producție. Jaroslav Povsik, reprezentantul angajaților Skoda în consiliul de administrație, a declarat că producătorul din Mlada Boleslav vrea să mute o parte din producție în afara Cehiei.

Potrivit declarațiilor acestuia, producția lui Skoda Superb se va muta la uzina grupului VW din Slovacia, în timp ce SUV-ul Kodiaq va fi “transferat” în Germania. Un purtător de cuvânt de la Skoda a refuzat să comenteze informațiile.

Totodată, Skoda ar urma să “piardă” și producția lui Seat Ateca, care va fi mutată din Cehia în Spania.

Anul trecut, Skoda a produs în Cehia peste 29.000 de unități Superb, peste 101.000 de exemplare Kodiaq și alte circa 98.000 de unități Seat Ateca.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Una din cele mai frumoase masini de la ei...superb.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru