Skoda aniversează 125 de ani: cehii vor sărbători prin lansarea primului SUV electric al companiei, dar pregătesc și evenimente speciale alături de vehiculele istorice

de Cornel Șocariciu
Vineri, 17.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a sărbători cei 125 de ani de la înființarea Skoda, oficialii constructorului ceh pregătesc o serie de evenimente speciale. În plus, reprezentanții companiei menționează că anul acesta vom face cunoștință cu primul SUV electric Skoda.

În 2020 Skoda aniversează 125 de ani de la înființarea companiei și 115 de la fabricarea primului său automobil, modelul Voiturette A (foto). Compania cu sediul în Mlada Boleslav a fost fondată în decembrie 1895 de Václav Laurin and Václav Klement, iar în 29 octombrie 1905 era produs primul vehicul al constructorului ceh.

"Skoda este unul dintre cei mai vechi constructori auto care activează și în prezent. Curajul și iscusința celor doi fondatori reprezintă piatra de temelie a acestei povești de succes, dar în același timp reprezintă și obligația noastră să continuăm către un viitor prosper. Și exact acest lucru îl vom face prin implementarea proiectului denumit Strategy 2025", a declarat CEO-ul Bernhard Maier.

Planul Skoda prevede ca între 2019 și 2022 constructorul ceh să lanseze 30 de modele și versiuni noi, iar mai mult de zece dintre acestea să fie unele electrificate (electrice sau plug-in hybrid).

Anul acesta, Skoda va prezenta versiunea de serie a conceptului Vision iV.

Primul SUV electric din gama constructorului ceh va fi expus în prima jumătate a anului și va avea la bază noua platformă electrică MEB a Grupului Volkswagen.

Pe parcursul anului, Skoda pregătește și o serie de evenimente speciale care vor aduce în prim-plan și o parte dintre modelele care au făcut istorie în gama producătorului ceh. Aceste evenimente vor avea loc în Europa, dar și în China sau India, piețe unde constructorul ceh reușește să obțină vânzări bune.

Mai mult decât atât, anul acesta Skoda aniversează 70 de ani de la participarea în cursa de 24 de ore de la Le Mans alături de modelul Skoda 1100 Sport, 60 de ani de la debutul lui Octavia Combi și 50 de ani de la prezentarea lui 110 R.

Comentarii (4)

  • ACE - Craiova
    De-abia astept sa vad modelul de serie, in primavara-vara, variantele de echipare si pretul.

    Respect SKODA pentru masinile sigure, practice si fiabile pe care le produc de atatia ani.

    Mult succes SKODA!!!
    12 1
  • Bravo Skoda ! Asa cum a zis si @ACE - Craiova masinile Skoda sunt masini foarte sigure, fiabile si practice.

    125 de ani wow! Skoda are o istorie foarte bogata si frumoasa!
    de-abia astept acest suv electric si noua octavia
    25 2
  • Istoria firmei Skoda este foarte apropiata, ca debut, cu cea a Mercedes Benz.

    In cateva tari europene aveau locul intai la vanzari cu 1-2 modele acum un an.

    Felicitari Skoda!
    9 1
  • O firma care isi are inceputul cu doua secole in urma! O firma care a trecut prin doua razboaie mondiale si 45 de ani de comunism. Si totusi, au scos masini, bune-rele, cum au fost, dar au stiut sa-si pastreze continuitatea si astazi, chiar si sub tutela VW, isi au o identitate bine conturata.

    La Multi Ani si succese cat mai multe :)

    Cand ma gandesc si ce industrie militara au !!! A noastra, putina cat a fost, au pus-o pe butuci pentru un pumn de gologani. Exact ticalosii care in 90 manipulau proletariatul sa urle in strada "Noi nu ne vindem tara". Aro, IAR (Ghimbav, Bacau, Craiova), Tractorul, Roman ... RIP. Hai ca iar ma enervez degeaba.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru