Skoda a început producția noii generații Octavia: cehii realizează 1.150 de unități pe zi la uzina de la Mlada Boleslav

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Vineri, 29.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a început în această săptămână producția noii generații Octavia la uzina de la Mlada Boleslav cu o cadență de 1.150 de unități pe zi.

Cea de-a patra generație Skoda Octavia a fost prezentată în 11 noiembrie la Praga, iar la numai câteva săptămâni distanță intră deja în producție.

Evenimentul a avut loc joi la uzina de casă a constructorului ceh de la Mlada Boleslav, care a trecut și printr-un proces de modernizare.

Producătorul afirmă că facilitățile de producție au primit noi tehnologii, iar pe listă figurează și numeroși roboți care au preluat o parte din munca fizică a muncitorilor. De asemenea, stațiile de lucru ale muncitorilor sunt acum mai ergonomice.

Skoda afirmă că va produce circa 1.150 de unități Octavia pe zi, ceea ce îi va permite să-și păstreze producția anuală de circa 400.000 de unități. De la lansarea inițială a modelului Octavia în 1959, Skoda a produs circa 6.5 milioane de unități, iar aceasta este și în prezent cea mai vândută mașină pe anumite piețe europene, inclusiv în Cehia, Austria, Finlanda și Elveția. În România, Octavia este de aproape un deceniu cea mai vândută mașina de import, fiind învinsă în clasamentul general doar de modelele Dacia.

"Startul producției noii Octavia la Mlada Boleslav marchează începutul unui nou capitol în istoria plină de succes a modelului nostru de referință.

Am investit în renovarea liniilor de producție și asta ne permite să producem cea mai bună Octavia din istoria de 60 de ani", a precizat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație al Skoda pentru departamentul de producție și logistica.

Noua generație Skoda Octavia a crescut în dimensiuni, are un interior modern și primește în premieră două versiuni plug-in hybrid de până la 245 de cai putere cu autonomie electrică de 55 de kilometri.

Modelul va fi disponibil pe piața din Cehia până la sfârșitul acestui an, iar ulterior va ajunge și pe principalele piețe europene. De asemenea, în 2020, Octavia va putea fi achiziționată și în versiunile RS și Scout.

Via Skoda

Comentarii (3)

  • Au publicat cumva si preturile pentru Octavia in Romania? Chiar sunt curios.
    3 1
  • Daca intereseaza pe cineva, cablajul electric pentru Octavia se fabrica in Romania, la Severin
    9 2
  • andrei
    nu sunt date preturi inca. si eu astept. si la g8 astept.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru