Șeful Ferrari: “Primul nostru model electric va fi lansat după 2025”

de Paul Cosma
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a transmis că primul său model electric va fi lansat după 2025, întrucât tehnologia actuală a bateriilor mai are nevoie de timp pentru a fi dezvoltată.

În luna mai a acestui an, Ferrari a prezentat primul său supercar plug-in hybrid din gamă. Noul SF90 produce 1.000 de cai putere și accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.5 secunde. În modul electric, supercarul italienilor poate parcurge până la 25 de kilometri.

Anul trecut, Ferrari își propusese să lanseze 15 modele noi, printre care și modele cu propulsie hibridă. Șeful Ferrari vrea ca jumătate din modelele sale să beneficieze de cel puțin o versiune hibridă până în 2022.

Același Louis Camilleri este cel care a vorbit acum și despre primul model electric din istoria Ferrari, subliniind că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 2025.

“Tehnologia bateriilor nu este la nivelul la care trebuie să fie. Există numeroase probleme privind autonomia și viteza de încărcare. Până la urmă, vom lansa un model electric, dar după 2025,” a declarat Camilleri.

Deocamdată, Ferrari susține că se va concentra pe dezvoltarea și lansarea hibrizilor plug-in, dar că va lua în calcul și alte tehnologii alternative, precum alimentarea cu hidrogen.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Bine-nteles ca tehnologia bateriilor e pe nicaieri, chiar daca bateriile actuale sunt inventate acum aproape juma de secol. Bateriile actuale si-au atins limitele, sunt proaste si scumpe.

    Hate to say "I told you so". :)
    17 13
  • gretaxatu
    @pmc: HOW DARE YOU ??!!

    vezi c-o sa te dea si pe tine in judecata Greta ca pe ONU si alte cateva tarisoare gen franta-germania etc (impreuna cu alti puradei de 8-16 ani au comis-o recent)
    ...cate zile or fi chiulit de la scoala?
    nu conteaza insa, cred c-o au profa pe Elvira

    eu deja m-am speriat si tac - fug insa acu sa-mi iau plinul de motorina gratis dat de OMV la fiecare 10 postari pro-fosile
    v-as saluta cu un nor de fum dar am euro-6, pacat
    24 8
  • cernitu@gretaxatu
    De cand postezi sub numele asta, nu ai avut macar un singur post de calitate.

    In afara de mistocareala fara sare si piper si rastalmacirea vorbelor altora, mai stii ceva sau asta e tot ce poti?
    5 18
  • Calutu' patetic
    Domnu' Fiereari, mai taie bre din ele, ce gogomanii debitezi, nu cumva Tesla Roadster se uita la matale de undeva de sus?
    14 4
  • inexorabil
    @gretaxatu se bucură de un miros fin al realităţilor curente şi viitoare, astfel că deja s-a instalat mărăcinos pentru subjugaţii sindromului global CCC. Şi sunt sigur că este şi el conştient că va fi pândit întotdeauna de căpcăuni specializaţi în negare, mistificare şi denigrare…

    Să nu te descurajezi niciodată, maestre. Şi nu uita de valabilitatea perpetuă a poeziei eminesciene “Glossă”.
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru