Șeful Daimler: “Mașinile electrice au nevoie de stimulente în această etapă de tranziție”

Publicat joi, 21.11.2019 16:27 de Paul Cosma

Ola Källenius, șeful Daimler, a declarat că mașinile electrice au nevoie de stimulente în această etapă de “tranziție” și de renunțare treptată la motoarele tradiționale. “După ce China a retras stimulentele, vânzările de mașini electrice și hibride s-au prăbușit,” a subliniat oficialul Daimler.

Vânzările de mașini electrice și hibride din China au scăzut simțitor în lunile octombrie (45.6%) și septembrie (33%), conform datelor publicate de asociația producătorilor auto chinezi. 

Cu această ocazie, șeful Daimler a susținut că mașinile electrice au nevoie de stimulente în această perioadă de tranziție în industria auto.

După ce China a retras stimulentele pentru mașinile electrice și hibride, piața s-a prăbușit. A intrat în cădere liberă. Este important să avem o structură de stimulente în această etapă de tranziție,” a declarat Ola Källenius, în contextul renunțării treptate la motoare tradiționale.

Daimler a anunțat că va investi 20 de miliarde de euro până în 2030 pentru a cumpăra bateriile necesare producției de masă a mașinilor electrice. În total, grupul german vrea să lanseze un număr de 130 de versiuni “electrificate” pentru modelele Mercedes-Benz până în 2022.

Daimler estimează că vânzările de mașini electrice de la Mercedes vor crește cu 15-25% până în 2025, în funcție de preferințele clienților și dezvoltarea infrastructurii publice de încărcare.

Via Reuters

  • zarnesteanu, vineri, 22.11.2019 00:52

    Masinile electrice n-au nevoie de stimulente si finantari. Singurul lucru de care au nevoie acum este o baterie zdravana care sa se incarce in 3 minute si sa tina 1000km.

  • dan_grc, vineri, 22.11.2019 09:45

    Ce-ar fi sa renuntati la motoarele clasice, dar fara stimulente pentru electrice ? Cel mai bun exemplu este China, nu poti sa oferi miliarde din bani publici la nesfarsit, obtii vanzari artificiale, cand ajutoarele scad, vanzarile se prabusesc. Sunt curios in Norvegia, unde in prezent electricele reprezinta jumatate din masinile vandute, ce se va intampla cand vor disparea avantajele fiscale, ajutor de stat, impozit, parcare gratuite, etc...parca vad ca brusc nu vor mai fi ecologisti si o dau pe benzina.