Șefii Volkswagen au scăpat de proces în cazul Dieselgate: instanța a clasat dosarul după ce constructorul a plătit o amendă de 9 milioane de euro

de Paul Cosma
Joi, 21.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CEO-ul Herbert Diess și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch au scăpat de acuzațiile de manipulare a pieței bursiere în cazul Dieselgate. O instanță din Germania a clasat dosarul după ce Volkswagen a decis să plătească o amendă de 9 milioane de euro în locul celor doi oficiali. Martin Winterkorn, CEO în momentul izbucnirii Dieselgate, este în continuare judecat pentru fraudă.

Doi membri din conducerea actuală Volkswagen au scăpat de acuzațiile ce le erau aduse într-un dosar de manipulare a investitorilor de la bursă, în cazul Dieselgate.

Este vorba despre actualul CEO Herbert Diess și Hans Dieter Poetsch, președinte neexecutiv. În 2015, cei doi ocupau funcțiile de director de brand, respectiv director financiar pentru VW.

Constructorul german a anunțat că va plăti o amendă de 9 milioane de euro în locul ambilor oficiali, astfel că o instanță a decis să renunțe la acuzațiile împotriva lor.

Aceeași instanță a mai spus că procesul lui Martin Winterkorn, CEO-ul VW din 2015, este în derulare, acesta fiind acuzat de fraudă și alte infracțiuni.

De la izbucnirea Dieselgate și până în prezent, Volkswagen a plătit amenzi de peste 30 de miliarde de euro, cea mai mare parte din sumă în Statele Unite.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    am auzit ca vinovata e femeia de serviciu vw care a dereglat cu mopu cipurile dizalgate cazute pe podea tot din vina ei ca uitase geamu deschis si le-a luat curentu.
    sint si voci care balmajesc VAG (normal, doar vorbesc nemteste) ca respectiva putz-frau are 10% taiere din salariu si asa va plati cele 9 milioane amenda in 2.948 de ani.
    o lume normala, ce mai...
    17 0
  • Gata! curat, uscat, cu parfum de viorele!

    Orice discutie viitoare despre magaria acestora este fara fundament. Clar? Au fost prinsi la furat,n-au recunoscut, au platit (ceva).

    Scuzele? Cred ca ar prefera falimentul.
    10 4
  • Adrian
    Rezistentii din Piata Victoriei sa ia aminte, sa se trezeasca la realitate si sa lase crizele pre-menstruale de-o parte. Asta e lumea in care traim, indiferent ca e la est sau vest de Carpati.
    Amețiților!
    6 3
  • Edikkk
    Deci dacă ai bani, nu faci o singură zi puşcărie
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru