Seat are un nou șef după plecarea lui Luca de Meo la Renault: Wayne Griffiths va ocupa și funcția de CEO al brandului Cupra

de Paul Cosma
Joi, 24.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Wayne Griffiths este noul șef al brandurilor Seat și Cupra, după ce Luca de Meo a plecat la Renault, numirea sa fiind aprobată de grupul Volkswagen. Griffiths ocupă în prezent poziția de director de vânzări și marketing și va prelua oficial conducerea Seat de la 1 octombrie.

Consiliul de Administrație al SEAT, condus de președintele Herbert Diess (șeful grupului VW), a anunțat că Wayne Griffiths este noul președinte al constructorului spaniol. Fostul șef de la Seat, Luca de Meo, este acum la conducerea grupului Renault.

Wayne Griffiths, în prezent director de vânzări și marketing, va conduce brandurile Seat și Cupra, iar mandatul său începe oficial în data de 1 octombrie 2020.

Griffiths a venit la Seat în 2016 pe poziția de director de vânzări, fiind artizanul recordurilor obținute de companie în ultimii trei ani. Datele arată că vânzările Seat au crescut cu 40% în perioada 2016-2019. Noul șef Seat este și unul dintre fondatorii brandului Cupra.

Seat a planificat investiții de 5 miliarde de euro în proiecte de R&D până în 2025, obiectivul principal fiind electrificarea gamei. “Vrem să producem mașini electrice la Martorell după 2025, atunci când piața va fi mai mare,” a transmis recent constructorul spaniol.

SEAT a anunțat că primul model electric al diviziei sale de performanță va fi Cupra el-Born.

Spaniolii spun că modelul va fi lansat în forma sa finală în 2021 și va fi produs la uzina din Zwickau.

Via Seat

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru