Schimbări la Volkswagen: Jozef Kaban, fostul designer Skoda, va deveni noul director de design al germanilor din 2020

de Daniel Popescu
Vineri, 06.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jozef Kaban, fostul designer Skoda, va deveni noul director de design al brandului Volkswagen din 1 iulie 2020, în timp ce Klaus Bischoff va fi promovat într-o funcție similară la nivelul întregului Grup german.

Grupul Volkswagen a anunțat vineri o serie de schimbări importante în structura departamentelor de design, care au potențialul de a influența semnificativ modul în care vor arăta viitoarele sale modele.

Astfel, Klaus Bischoff, actualul director de design al brandului Volkswagen, va fi promovat într-o funcție similară la nivelul întregului Grup.

În urma acestei decizii, constructorul german a decis ca noul director de design al brandului Volkswagen să fie Jozef Kaban, care va prelua postul de la 1 iulie 2020.

Kaban este cunoscut în cadrul Grupului, întrucât a lucrat pentru constructorul german din 1999 până în 2017. Inițial, a avut rolul de a stabili designul exterior al supercarului Bugatti Veyron înainte de a deveni șeful departamentului de design al Audi în 2003.

Ulterior, slovacul în vârstă de 46 de ani a fost directorul de design al brandului Skoda timp de un deceniu intre 2008-2017 și a avut un rol important în modul în care arată ultimele modele lansate de constructorul ceh.

După plecarea de la Skoda, Kaban a fost directorul de design al celor de la BMW, iar ultima oară a avut un rol similar la brandul Rolls-Royce al grupului german, post pe care l-a părăsit în luna octombrie a acestui an după o experiență de numai 6 luni.

În urma acestor permutări, Grupul Volkswagen a anunțat că Michael Mauer, actualul designer-sef al întregului Grup, își va păstra doar postul de director de design al brandului Porsche.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • kabanos
    bun omu da ramane mister plecarea de la rolls asa repede
    cred ca zgarcitii savanti britanici nu i-au mai dat bonuri de masa
    pardon am uitat cine e boss in uk.
    de vina ar fi deci doar bavarejii chitrosi
    17 0
  • Dupa ce a fost acuzat ca designul pentru octavia III (parca) a fost de fapt preluat/furat de la Audi A4 (al nustiucatelea) si modelul IV cu ochelari de mercedes(a), acum este chemat sa conduca dep. de design de unde s-a inspirat.

    Wtf? "numai" inteleg nimic
    7 5
  • dac la dacia
    sau chiar la renault mi-ar placea sa fie sef design unu de-al nostru ka kaban la vw, bravo lui
    si apropo, cine deseneaza daciile? frantzujii ? cred ca da, altfel nu le-ar face urate in dujmanie parca
    noi doar de-a montatelea
    14 0
  • La Rolls-Royce i-au spus ca poate sa faca un nou design folosidu-se doar de topor, asa a a renuntat :(
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru