Scandal în Statele Unite: Alianța Fiat-Chrysler, acuzată de spionaj de General Motors

Publicat marţi, 11.08.2020 15:28 de Daniel Popescu

General Motors acuză Alianța Fiat-Chrysler de "spionaj" într-un caz în care susține că producătorul italo-american a oferit mită sindicatelor de muncitori. Fiat-Chrysler a negat acuzațiile, pe care le consideră demne de un "film cu spioni de mâna a treia".

La sfârșitul anului trecut, General Motors a dat în judecata Alianța Fiat-Chrysler sub pretextul că producătorul italo-american a oferit mită conducerii sindicatului muncitorilor din industria auto americană pentru a obține astfel un avantaj în privința costurilor cu forța de muncă.

General Motors a susținut la proces că Alianța Fiat-Chrysler a adoptat această tactică pentru a forța o fuziune între cei doi producători, însă cazul a fost respins în luna iulie de justiția americană. Cu toate acestea, General Motors a revenit acum cu o nouă acuzație. De data aceasta, GM acuzat Fiat-Chrysler de spionaj.

"Șansele ca judecătorii să-și schimbe părerea despre acest caz sunt minime spre zero, așa că această acuzație este aparent o încercare a GM de a defăima și de a face acuzații nefondate despre un competitor", menționează Fiat-Chrysler într-un comunicat de presă.

De asemenea, Alianța Fiat-Chrysler consideră că General Motors încearcă doar să pună constructorul în dificultate înainte de finalizarea fuziunii cu Grupul PSA Peugeot-Citroen și cataloghează acuzațiile drept demne de un filmi cu spioni de mâna a treia.

Via Automotive News

  • ACE - Craiova, marţi, 11.08.2020 15:42

    Pe de alta parte, compania TESLA a anuntat de curand ca isi construieste fabrica Giga Berlin chiar din banii FCA (FIAT-CHRYSLER) platiti pentru evitarea penalitatilor privind emisiile!!! Destepti foc cei de la TESLA....stiu sa faca bani si din piatra seaca...