Salonul Auto de la Geneva, în pericol să nu aibă loc nici în 2021: organizatorii se confruntă cu probleme financiare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 27.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Geneva este în pericol să nu aibă loc nici în anul 2021, după ce organizatorii au renunțat la obținerea unui sprijin financiar din partea autorităților. Unii constructori fac presiuni pentru ca următoarea ediție să aibă loc în 2022.

Salonul Auto de la Geneva a fost unul dintre primele evenimente majore ale anului în industria auto care a fost anulat în acest an pe fondul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, ceea ce a generat o serie de dificultăți financiare pentru organizatori.

Prin urmare, organizatorii au solicitat inițial un sprijin financiar în valoare de aproape 16 milioane de euro din partea consiliului de stat din Geneva, cu scopul de a folosi fondurile pentru ediția de anul viitor.

Cu toate acestea, organizatorii au anunțat în această săptămână că renunță la solicitarea de fonduri de stat pentru că acestea ar fi în "contradicție cu valorile unei organizatorii fondate cu peste 100 de ani în urmă".

În urma acestei decizii, organizatorii au menționat că organizarea Salonului Auto de la Geneva din martie 2021 este în pericol în absența surselor de finanțare. "Organizarea evenimentului în 2021 este foarte nesigură în acest moment", menționează organizatorii într-un comunicat de presă.

Potrivit unor informații dezvăluite de publicația britanică Autocar, mai mulți expozanți au făcut recent presiuni pentru ca următoarea ediție a Salonului Auto de la Geneva să aibă loc abia în 2022.

Practic, nu este exclus ca organizatorii să fi renunțat de fapt la accesarea fondurilor de la stat pentru că nu erau siguri că vor avea suficient de mulți expozanți pentru ediția de anul viitor.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru