Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirusului: Elveția a interzis până în 15 martie toate evenimentele cu peste 1.000 de invitați

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 28.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ediția din acest an a Salonului Auto de la Geneva a fost anulată după ce Elveția a interzis până în 15 martie desfășurarea oricărui eveniment cu peste 1.000 de invitați din cauza epidemiei de coronavirus.

După mai multe zile pline de incertitudini cu privire la desfășurarea ediției din acest an a Salonului Auto de la Geneva, autoritățile locale au luat în cele din urmă o decizie finală.

Consiliul Federal s-a reunit vineri într-o ședință extraordinară ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus și a interzis desfășurarea oricărui eveniment public sau privat la care sunt invitate mai mult de 1.000 de persoane.

"Consiliul Federal a decis să declare "situație specială" [...] și să interzică manifestațiile cu peste 1.000 de persoane. Interdicția intră în vigoare cu efect imediat și este valabilă cel puțin până în 15 martie", menționează Consiliul Federal într-un scurt comunicat de presă.

La mai puțin de o oră după anunțul autorităților elvețiene, organizatorii Salonului Auto de la Geneva au confirmat la rândul lor anularea evenimentului în cadrul unei conferințe de presă.

"Regretăm să anunțăm că ediția 2020 a Salonului Auto de la Geneva va fi anulată.

Este un caz de forță majoră. Evenimentul nu poate fi amânat. Nu este posibil. Este prea mare. Nu este fezabil să-l amânăm pentru septembrie sau octombrie", au precizat oficialii elvețieni. 

Salonul Auto de la Geneva ar fi trebuit să înceapă în după-amiaza zilei de luni, 2 martie, cu o serie de evenimente dedicate presei internaționale și specialiștilor, în timp ce 3 și 4 martie urmau să fie zile de presă cu numeroase lansări de modele și concepte din partea constructorilor. Ulterior, în perioada 5-15 martie, Salonul Auto urma să fie deschis publicului larg.

Chiar dacă popularitatea saloanelor auto a scăzut în ultimii ani, audiența Salonului Auto de la Geneva pentru acest an era estimată la circa 500.000 de vizitatori, dintre care aproximativ 250.000 de vizitatori erau așteptați din afara țării.

În ultimele zile, organizatorii Salonului Auto de la Geneva au insistat că evenimentul se va desfășura conform programului, însă au admis că vor respecta recomandările și cerințele autorităților în funcție de modul în care va evalua situația.

Ce se întâmplă cu prezentarea conceptului electric Dacia

Dacia programase pentru 3 martie o conferință de presă la Geneva în cadrul căreia urma să prezinte conceptul primului său model electric.

Cel mai probabil, constructorul român va publica imaginile cu conceptul Dacia conform programului inițial, chiar dacă evenimentul de prezentare de la Geneva a fost anulat.

De altfel, în această situație se regăsesc practic toți constructorii auto. Numeroase concepte și modele au fost deja prezentate înainte de salon, iar pentru celelalte imaginile și comunicatele de presă vor fi publicate cel mai probabil conform datelor stabilite anterior.

Via Admin.ch

Comentarii (12)

  • fan skoda
    Coronavirusul a izbucnit in China. Cum a ajuns si in Europa ?
    5 19
  • @fan skoda: cu trotineta.
    29 0
  • "Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că noul virus COVID-19 este „de 10 ori mai slab decât virusul gripal”.

    „(…) Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare, și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare.

    Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal."Oare asta sa fie scuza la viitoarea criza economica majora?Oficial,mor patru (4)milioane de oameni pe an din cauza pneumoniei dar vad ca nu se mai isterizeaza nimeni.
    17 3
  • Oficial mor patru milioane de oameni din cauza pneumoniei si sunt 450 de milioane de oameni afectati de ea pe an.Panica tine prostii in priza,le distrage atentia de la altele.
    15 3
  • Doua lucruri sunt infinite, universul si prostia umana, insa nu sunt sigur despre primul. - A. Einstein
    12 4
  • Adrian
    @Tatraurs
    Ceea ce spui tu e foarte adevarat. In aceeasi masura este normal ca oamenii sa se panicheze. E un automatism, e in ADN, tine de autoconservare. Pana una-alta afli ca un virus fara antidot e in libertate, se transmite usor, si e posibil sa fie nevoie sa te inchizi in casa. Apoi citesti pe net articole de genul astuia, si te gandesti de ce oare se mobilizeaza strainii in asemenea maniera si la asemenea nivel? Pai poate ca e ceva mai serios in spatele acestui simplu virus, nu? Si cu ce strica sa te protejezi? De ce sunt prost daca ma protejez? Paza buna trece primejdia rea.
    Hai sa nu ne mai credem mai presus decat ceilalti, si sa nu mai injuram oamenii simplii.
    6 9
  • @adrian. Nu ma cred mai presus de ceilalti dar m-am saturat de boala vacii nebune,de pesta porcina,de hiv,de stratul de ozon,de topirea ghetarilor in 20 de ani,de sars,de ebola...
    14 2
  • inexorabil
    Acum mă încumet și eu să "dau cu bâta-n baltă" (adică să tulbur apele "conspirației" ) : corona circus = panică absurdă cultivată zilnic (cu efect psihologic anume clocit) de cei mai ticăloși non-oameni din istorie (de fapt, cârtițe nenorocite, care nu ies niciodată din subteranul societății și activității umane...ca să nu le orbească soarele... Adevărului), cu scopul nemărturisit (dar ușor de intuit!) de a înăspri controlul ocult asupra turmelor planetare deliberat și programat decerebrate, recte debusolate și deznădăjduite (creștinește).

    "Fiul Omului, când va veni, va mai găsi, oare, credință pe pământ?"... Păi ???
    14 5
  • mircea badea
    jos vaccinurile anti-gripale!
    4 2
  • LUCCI LUCIANO
    Oare unde sunt ( cine si-a marit averea) cele 17 trilioane de dolari (17 mii de miliarde) disparute din Bursa de la New Yorc. de cand cu virusul asta?
    8 1
  • inexorabil
    @LUCCI, nu-i evident cine (recte un pâlc de privilegiaţi “nevăzuţi”) prea are (graţie a tot felul de tertipuri) şi tot ar mai vrea?...
    6 1
  • @Tatraurs
    Ai grija ca acum vine Edick sa-ti spuna cum omori oameni pt ca n-ai masina electrica.
    14 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru