S600 Pullman Guard, solutia blindata de la Mercedes

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.09.2008
Mercedes sarbatoreste 80 de ani de existenta a diviziei de vehicule blindate cu S600 Pullman Guard.

La inceputul lui 2007, Mercedes si Pullman anuntau dezvoltarea unei noi limuzine blindate, destinate capetelor incoronate, sefilor de state sau vedetelor. La mai bine de un an dupa, cei doi constructori anunta dezvaluirea unei noi limuzine care celebreaza 80 de ani de existenta a diviziei speciale de protectie Mercedes.

Noul produs se numeste S600 Pullman Guard si face parte din generatia a cincea de limuzine blindate create de constructorul din Stuttgart. Noul model gandit de Mercedes impreuna cu Pullman are la baza versiunea cu ampatament marit a modelului S600.

Propulsia limuzinei este asigurata de un motor V12 bi-turbo de 5,5 litri care dezvolta 517 cai putere si un cuplu motor impresionant, de 830 Nm.

Creat pentru a oferi o protectie de rang B6/B7, limuzina S600 Pullman Guard a beneficiat de un alt proces de productie care a integrat toate elementele de ranforsare direct in sasiu, rezultand astfel o celula rezistenta, greu de patruns.

Multumita muncii depuse de inginerii germani, Mercedes S600 Pullman Guard rezista armelor si proiectilelor standard, fragmentelor de grenada de mana sau a altui tip de explozibil.

Din categoria elementelor de siguranta fac parte si cauciucurile run-flat, rezervorul cu auto-blocare si sistemul de stingere a incendiilor.

Mercedes dispune de o gama larga de modele blindate, clientii putand opta si pentru versiuni E-Guard sau G-Guard.

via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • biofreack
    hmmmm
    pppppfffffoooaaaaaaiii, da voi nu ati auzit de honda am impresia ;nota sarcastic daca cumva pt unii am fost prea subtil
    0 0
  • clarkson
    EuroNCAP
    Cate stale EuroNCAP are? :))
    Las' ca scot chinezii o clona si dupa asta, mai ieftina si mai buna.
    0 0
  • Taviti
    Io nu stiu de gluma
    Ce honda mah? Ce chinezi?? Ashtia fac de 80 de ani asha ceva, peste 60 % dintre presedinti de stat sau alte V.I.P.-uri folosesc S-ul de la Mercedes... Nici in gluma nu mai lasati comentarii de genu' ... daca stiti ce inseamna S bineinteles ... si mai ales S Guard...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru