România va crea o rețea națională de stații de încărcare pentru mașini electrice: fonduri de 53 de milioane de euro între 2020 și 2025

de Paul Cosma
Luni, 10.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România a primit acordul Comisiei Europene pentru crearea unei rețele naționale de stații de încărcare pentru mașini electrice. Între 2020 și 2025, România va investi 53 de milioane de euro pentru acoperirea “zonelor urbane, suburbane și rurale” cu astfel de stații.

Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin public prin care România vrea să-și dezvolte infrastructura de încărcare pentru vehiculele electrice.

Proiectul propus a primit “undă verde” din partea Comisiei, astfel că România va putea investi 53 de milioane de euro în perioada 2020-2025 pentru a acoperi “zonele urbane, suburbane și rurale” cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

“Comisia Europeană a concluzionat că măsura planificată de România pentru a susține crearea unei rețele de stații de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele UE privind ajutoarele de stat. Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante, fără a distorsiona în mod nejustificat concurența pe piața unică”, se arată în comunicatul Comisiei.

Autoritatea europeană spune că banii vor fi acordați de la bugetul de stat către  “operatorii economici" care îndeplinesc anumite criterii, de exemplu în ceea ce privește echiparea cu prize.

Beneficiarii vor fi selectați printr-o procedură deschisă și transparentă de ofertare, iar sprijinul va fi acordat sub formă de granturi.

Via e-energia.ro

Comentarii (16)

  • Foarte buna ideea doar ca va mai dura ceva timp.
    8 9
  • parerologu
    Buna sau nebuna, sint curios cine anume a propus ideea - sa intelegem ca doamna Romania?
    Sau cine a ales/votat Comisia Europeana - sa intelegem ca nimeni?
    7 7
  • Adrian
    #rezist_revine
    Pai asta ne trebuia noua dom'le? Statii de incarcare? Am terminat cu spitalele, cu scolile, cu locurile de munca, cu litoralul degradat si telecabinele vechi, cu replantarea padurilor si parcarile din orase, cu informatizarea ANAF si jegul din spitale, cu revigorarea tarom si a portului constanta, cu coruptia si mafia din punctele vamale, cu clanurile mafiote si traficul de persoane?
    Bine ca ne da UE bani pentru o mare retea de masini electrice. Fix asta aveam nevoie.
    Nu mai vrem #sinoi autostrazi?

    @inexorabil ai cuvantul.
    17 11
  • khal drogo
    Nu, noi nu mai vrem autostrazi, nu ne trebuie noua chestii din astea depasite...
    12 3
  • inexorabil
    @Adrian, nu trebuie să intervin neapărat, având în vedere că tu sintetizezi în chip magistral eşafodajul putred şi mizerabil al sclavilor juraţi ai NWO.

    De fapt, ne-ar trebui un…Romexit, dar nu formal (adică nerupt de năravurile UERSS), precum Brexit, ci unul realmente ortodoxoform, astfel încât să rupem pisica în două. Fiindcă Polexit şi Hunexit bat la uşă…Ba chiar mai bine să se petreacă acestea mai întâi, fiindcă noi nu ştim niciodată cum trebuie procedat.

    Păi dacă n-am mai avut răbdare…Nea Nicu oricum ar fi dat colţul din cauza diabetului; cu Nicuşor la Putere (başca agreat de mulţi români), România cea eliberată de chinul datoriei externe ar fi luat-o la galop cu dezvoltarea economică, fiindcă EMOL ştie precis care şi cât ne sunt resursele naturale şi mai ales capacitatea intelectuală (că doar noi zburdam la olimpiade internaţionale consacrate ştiinţelor exacte…şi încă nu ne-am pierdut complet aceste abilităţi), numai că nu putea concepe să fim atât de “obraznici” şi atunci ne-a trimis…asasinii economici, care ne-au creat dependenţă de masă de ordin…bancar (logic, reţeaua bancară operată/controlată de EMOL nu poate prospera decât în condiţiile pauperizării forţate a ţărilor bogate vizate). Şi doar ne avertizează, în mod constant, doctori în economie despre caracterul real al organismelor globaliste, însă îmbuibarea consumeristă (alias momeala bancară – pentru case, maşini şi tehnologii scumpe, respectiv acordarea de împrumuturi externe cu nemiluita pentru salarii şi pensii, indiferent de randamentul muncii noastre! – de ce? ca să ne permitem celelalte produse importate, adică mărunţişurile; iar cele două faze menţionate fac România vândută toată şi pe veci şacalilor care stau la pândă din afară…şi poţi să zici că, moralmente, n-ar avea toate drepturile asupra pământurilor, vieţilor şi…femeilor noastre??? păi, n-avem cum să restituim “împrumuturile” acelea colosale, chit că nimeni n-a organizat referendum ca să ne întrebe dacă le vrem cu adevărat – minunat procesul de îndatorire masivă a ţării iniţiat de “ciuma portocalie”, nu?), la pachet obligatoriu cu devastatoarea hipnoză digitală, odată scăpate de sub papucul conştiinţei, nu ne lasă loc, energie şi timp de nimic altceva, cu atât mai puţin de…crimăgândit.

    PS. Oricine vă “asigură” că înregistrăm “creştere economică”” şi încă numai prin eforturile noastre la nivel naţional vă minte de îngheaţă vâlvătăile iadului!

    PPS. Vă displace (şi) acest “delir mistic” ? Mă rog, voi deduce oricum din balanţa voturilor. Că măcar la una dintre etichetele-standard “prostii” (sau “baţi câmpii”), “aberaţii” şi “schizofrenie” n-am cum să nu mă aştept…A, şi, desigur, la nelipsita acuzaţie de “off topic”. Totuşi, aşa cum am subliniat recent, le admit/primesc cu nespus drag! Deci, liber la scremut terminologic cu impact psihiatric. La urma urmei, atacaţi-mă pe mine, căci…Adevărului n-aveţi ce să-I (cu “i” majusculă) faceţi.
    12 11
  • Edikkk
    QED 2
    4 3
  • Edikkk
    Cei care au mulţi bani, nu zic de cei care vor dar nu îşi permit, nu este vina lor

    dar celora care îşi permit dar folosesc încă mecanică cu stick le urez mult succes la munca câmpului... pardon... a condusului... şi în service.
    4 6
  • Adrian
    @Edikkkkkkkkkkkkk
    Dar a cui e vina draga? A statului ca nu le da mai mult? Ba e a lor si doar a lor. Nu produci, nu te duce mintea, poti sa mori. Ei si toti pensionarii. Ii vad in jur si nu mai scap de ei. Câh!

    @inexorabil
    ”Comunist”, nu uita de eticheta asta. E cea mai importanta, puneti-o pe frunte. Dar stim oare ce inseamna?
    6 8
  • ACE - Craiova
    Din pacate, nu stim CONCRET, cate statii incarcare si ce putere vor avea disponibila precum si nr. de prize, vom vedea la sfarsitul celor 5 ani de implementare.

    Anul trecut, autorităţile de la Bucureşti estimau că 1.000 de companii vor beneficia de această finanţare.

    Ar fi interesant daca am afla:
    1) care ar fi ritmul anual de implementare al acestora;
    2) daca distributia statiilor se va realiza uniform si pe o supratata cat mai intinsa a Romaniei (pentru a putea sa ne deplasam atat in localitatile mari cat si in cele medii sau mici ori in statiunile montane/de la Marea Neagra.....
    10 1
  • @inoxidabil... ce-mi place mie de voi ăștia de bateți campii cu talent. Vă scremeți săracii si-i forțați pe cei doi neuroni anemici și vai de mama lor sa producă texte literar-patriotice, cum că facem noi și dregem noi... Voi, doxă de economie (centralizată), școliți la taraba organizațiilor de partid comunist. Hai bag-o p'aia cu sfinxul si tunelurile dacice. Ca să fie treaba treabă. Băști d'aci!
    4 3
  • Edikkk
    @Adrian sper să fie o glumă neagră sau poate sarcastică, altfel ai probleme

    Oamenii sunt aruncaţi pe pământ cu ce au, şi chiar dacă sunt de judecat de ce s-au născut aşa sau nu, nu suntem noi cei care să îi judece, că nu i-am creat noi.

    OK?

    Nu poţi să ştii ce probleme şi ce viaţă grea are fiecare din ei.
    Eu mă refer strict la cei care aruncă 50.000€ pe o maşină şi o critică simplă, voalată, în sensul că sper mai mult de la ei,
    Aceşti ei, totuşi având liberul arbitru să facă cum doresc.

    Îmi dau seama că, cu această critică, cad într-o uşoară intruziune, dar o fac să .... make a point, nu îmi doresc absolut deloc să jignesc pe cineva, la modul real.

    Dacă se înţelege altfel, chiar îmi prezint scuzele de rigoare.
    4 0
  • inexorabil
    @Adrian, ce profetic ai grăit! Nu s-au scurs multe ore pâna când s-a înfiinţat un vajnic “anticomunist” (deşi probabil că el nu se afla nici măcar pe ţeavă paternă în acele vremuri). Nimic mai previzibil…Dar, repet, îi venerez pe detractorii mei! Invers nu, dar nu contează. Vreau în continuu epitete mirobolante.

    @Electrikkk, de când te dai, bre, cult la cap, başca teolog?! Pomeneşti de Creator şi de Creaţie?? Din moment ce îmbrăţişezi făţiş eco-panteismul (o culme a păgânismului), de ce încerci să sugerezi o sensibilitate creştină?
    Cât de actual este…Eminescu: “Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri”…

    Şi fiindcă tot veni vorba: “Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?”. Vă ştiţi “voi” care…Şi trag nădejde că vă place cum vă venerez, chiar dacă nu pare că v-aş trata astfel [aparenţele oricum înşală, aşa că mai bine să nu pară :) ].
    2 1
  • @inoxidabil & @Adrian... Ce mișto vă ridicați între voi mingea la fileu p'aci. Păi dacă nu voi, atunci, cine? Că apaludaci, ciuciu. Si fiindcă mă simt cu musca pe caciula anticomunistă, inoxidabil, coițe, presupui greșit... Am trait din plin vremurile alea. Dar, mă rog, n-are sens să-ți explic, oricum, n-ai capacitatea de a înțelege. Caracteristica voastră, a nostalgicilor comuniști, romani "verzi" cu mucii pe piept, e că pricep greu si uită repede. Și... ce ziceam? A, bîști d-aci!
    0 1
  • inexorabil
    Nu, pretene, tu eşti cel cu (grave) lacune lăuntrice.

    Da, sigur, toţi sunt “veterani” pe aici – să-l întrebăm pe un alt “luptător din munţi” (dar cu sediul social în plin PCR), recte pe filosoful îmbătrânit degeaba Mihai Şora, dacă îşi aminteşte de nişte “combatanţi” ca A-ha (Take on me).

    Înaintează o petiţie redacţiei AM, prin care soliciţi purificarea pe criterii ideologice a site-ului, astfel încât să nu-ţi mai producă disconfort accentuat “duşmanii poporului” (globalizat).

    Iar noi nu suntem nostalgici după “sisteme politice”, ci “doar” ortodocşi botezaţi (ca şi tine, dar…Botezul în sine nu reprezintă o certitudine a mântuirii).

    Eşti sigur că foloseşti corect onomatopeea “bâşti” ? Ah, stai, că n-ai trecut doar prin “comunism” (desigur, ca războinic), ci şi prin şcoală. Aceea a mistificării “ireproşabile”…

    Tuleo! Păi la acest termen să apelezi. În rest, unghia-n gât. Hai, degrabă, că n-avem timp…
    2 1
  • @inoxidabil... Să incepem cu ceea ce este mai ușor și poți ințelege: bîști, cu î din i, da, că așa e tastatura, iși mînă ciobanii oile. Iar cand văd ce poți nici că pot să te asociez cu altceva. Fii sigur, am ales varianta corectă.
    Acum, că am lamurit treaba asta, ia zi-mi ce și cum cu mistificarea aia? Că am prostul obicei sa nu mă uit pe la a3 &co. Mai apare "Romania Mare"? Zi-ne o sursă de informații, ceva, fă-o public. Păi se poate?
    A, să nu uit.... Unghia-n gît? Pentru ce, coițe? Că doar n-ai caștigat la loto pe banii mei. Ramîne cum am stabilit: bîști d-aci!
    0 0
  • inexorabil
    Nu capitulezi, nu? Te ții strașnic pe poziție; pari "greu de ucis", ca în "Hard Target" (1993). Dar doar pari! Crezi că ești primul sau ultimul hăitaș al meu care își structurează "iscusit" (de fapt, oribil de previzibil) atacul pe patru direcții conjugate: negarea absolută, invocarea detaliilor "insuficiente pentru a confirma realitatea", ipotetica reliefare a "incapacității de înțelegere" a "dujmanului" și extrem de perversa tentativă de stârnire în mintea acestuia a "certitudinii" că orice ar afirma îl condamnă la...autoridiculizare în public (desigur, neconștientizată) ?...Stai calm! Aparții unei liste interminabile...

    Chiar nu știi cum se traduce Minciuna? Hm, faci pe niznaiul? Tu, ăsta omniscient și infailibil, pe unde ai hălăduit până acum? Doar nu voi relua atâtea și atâtea explicații, pentru că, vezi Doamne, acum ai picat și dumneata din pom(-ul necunoașterii). Îți amintesc însă esențialul: Minciună = ORICINE sau ORICE care se situează (vădit sau ocult) împotriva...Adevărului, Care, precum știm, este o Persoană (nu o teorie, nu o energie).

    România Mare? O publicație PATRIOTICĂ, de înaltă ținută profesională și ireproșabilă deontologic, dar mai pregnant pe vremea enciclopedicului Vadim.

    Oricum, eu "frânez" aici, dar sunt nesătul de epitete "juste" mai departe! Numai că Federația AM îmi trimite tot felul de ferengi și klingonieni, în loc de adversari de calibru...Ooo, de-aș avea onoarea de mă confrunta cu entitatea Q. De fapt, aceasta încă bântuie prin hruba noastră, dar mai degrabă este entitatea K. Și o regăsesc de aceeași parte a baricadei. Bine pentru suflet, rău pentru antrenament.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru