Restituirea taxei Oxigen pentru București: cererile pot fi depuse online, iar banii vor fi returnați în 30 de zile lucrătoare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Duminica, 13.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a anunțat că persoanele care au plătit în avans taxa Oxigen pentru București își pot recupera banii prin depunerea unei cereri online, iar banii vor fi restituiți în termen de 30 de zile lucrătoare.

Primăria Capitalei a decis în luna octombrie a anului trecut să introducă o taxă Oxigen pentru București, care prevedea că toate mașinile cu normă de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3 vor plăti o taxă pentru a putea circula în continuare în București.

Noua taxă trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, însă aplicarea amenzilor a fost amânată pentru 1 martie. Ulterior, spre finalul lunii februarie, a fost abandonată complet.

Chiar dacă nu s-au aplicat niciodată amenzi pentru neplata acestei taxe, unii șoferi bucureșteni au plătit taxa în avans, iar Primăria Capitalei a anunțat abia după 7 luni modul în care aceștia își pot recupera banii începând de luni, 14 septembrie.

"Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare, respectiv 1 ianuarie - 22 martie 2020.  Termenul de restituire este 30 de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării", menționează Primăria Capitalei.

Cea mai simplă metodă pentru recuperarea sumei plătite este o cerere electronică la adresa de mail office@aspmb.ro care să aibă ca subiect "Cerere de restituire vignietă Oxigen".

Cererea tip este disponibilă pe site-ul oficial al Primăriei Capitalei, iar dosarul electronic trebuie să includă și o copie a cărții de identitate, o copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul "conform cu originalul" și semnătura, plus o copie a documentului de plată.

Cererile vor putea fi depusă până în 13 septembrie 2023.

Via Profit

Comentarii (2)

  • Lucruri romanesti. Cerem bani pt niste ineptii ca dupaia sa fim nevoiti sa-i returnam...evident ca nu toti vor primii/cere banii si mai ramanem noi cu ceva.

    Sa ceri bani pt asa ceva in Romania e ca si cum i-ai cere taximetristului rest.
    9 1
  • Oare ce or fi avut in cap acei romani când au plătit taxa fără sa fie obligatorie... s au gândit ei ca le da firea preferential mai mult oxigen oxigen... alta explicație nu am...
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru