Renault Zoe, cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna iunie: Tesla Model 3 și Volkswagen e-Golf completează podiumul

de Cornel Șocariciu
Marti, 28.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Zoe a fost cea mai vândută mașină electrică în Europa în luna iunie, cu peste 10.000 de unități. În segmentul vehiculelor cu sisteme plug-in hybrid, Ford Kuga reușește să ajungă pe prima poziție, în timp ce clasamentul modelelor hibrid fără încărcare la priză este dominat în continuare de Toyota.

În lunile martie și aprilie (perioada în care majoritatea showroom-urilor europene au fost închise din cauza panedemiei de coronavirus SARS-CoV-2), Tesla Model 3 a fost cea mai vândută mașină electrică de pe Bătrânul Continent. Lucrurile s-au schimbat începând cu luna mai, iar Renault Zoe a redevenit lider european în segmentul electricelor.

Potrivit celor mai recente date furnizate de compania de analiză Jato Dynamics, modelul francez se află pe prima poziție în clasamentul celor mai vândute mașini electrice din Europa și în luna iunie.

Astfel, Renault Zoe a avut 10.225 de clienți în a șasea lună a anului. Hatchback-ul din Hexagon a fost urmat în clasament de Tesla Model 3, cu puțin peste 7.000 de unități. Ultima treaptă a podiumului din luna iunie a fost ocupată de Volkswagen e-Golf, cu 3.022 de exemplare.

Loc Model Unități
1 Renault Zoe 10.255
2 Tesla Model 3 7.066
3 Volkswagen e-Golf 3.022
4 Peugeot e-208 2.878
5 Hyundai Kona 2.662

Mașini plug-in hybrid

În mod obișnuit, segmentul vehiculelor cu sisteme plug-in hybrid de propulsie era dominat de Mitsubishi Outlander PHEV.

Cu toate acestea, modelul nipon reușește performanțe mai puțin bune, iar în acest context, Ford Kuga devine cel mai vândut plug-in hybrid din Europa în luna iunie, cu 3.757 de unități. Outlander PHEV se află pe poziția secundă, cu 2.587 de exemplare, iar Volvo XC40 urcă pe ultima treaptă a podiumului. 

Loc Model Unități
1 Ford Kuga 3.757
2 Mitsubishi Outlander 2.587
3 Volvo XC40 2.452
4 Volvo XC60 2.017
5 Volvo V60 1.833

Mașini hibride/mild-hybrid

Ca de obicei, Toyota domină autoritar topul vânzărilor de mașini hibride fără încărcare la priză. De data aceasta, podiumul este ocupat de C-HR, Corolla și Yaris. 

Conform raportărilor făcute de statele europene, în cadrul segmentului apar și modelele cu sisteme mild-hybrid, iar SUV-ul Ford Puma reușește o nouă lună bună: poziția a cincea în topul mașinilor hibride/mild-hybrid, cu puțin peste 7.400 de unități. 

Loc Model Unități
1 Toyota C-HR 7.791
2 Toyota Corolla 7.735
3 Toyota Yaris 7.708
4 Toyota RAV4 7.448
5 Ford Puma 7.403

Via Jato

Comentarii (7)

  • Top dominat clar de germani, dovada ca sunt tin pasul cu tehnologii.
    9 4
  • Edikkk
    Germanii clar pot, dar nu prea vor

    Când realmente o să vrea, o să facă

    Vedem cu toţii Audi e-tron care deşi un prim model Audi electric bătea orice Tesla, la timpul acela, la viteza de încărcare, iar ca şi calitate habitaclu sau estetică exterioară interioară clar peste Tesla.
    6 10
  • Ford Puma
    se vinde bine ca hybrid. Ma bucur ca au craiovenii de lucru. La mai mult.
    6 2
  • Parere
    Nu înțeleg ce cauta Ford Puma in clasament. Mașina aia nu este hibrida, este mild-hibrid adică o înșelătorie de marketing pentru client și autorități. În realitate Ford-ul ala consuma dublu fata de oricare din Toyotele alea și nu poate funcționa electric, doar ajuta mașina la pornirea de pe loc.
    12 3
  • @Ford Puma... treaba e sa și muncească nu doar sa aibe de munca
    4 5
  • ACE - Craiova
    Dupa ce va apare pe piata efectiv si modelul TOYOTA RAV4 PHEV (din aceasta toamna) va apare, cu siguranta, in TOP 3 masini PHEV...

    In SUA are un pret excelent de circa 36-37.000 USD si ofera o autonomie pur electrica record de cca. 65 km!!!
    9 1
  • ...cand o sa vina, aceasta e intrebarea. Si eu il astept de ceva timp cu forte mult interes.
    Daca toyota va putea sa onoreze comenzile, masina aia va fi pe locul 1 la hibride plugin din primul an.
    Pana atunci aplicam prima lege a lui Ohm: om trai si om vedea!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru