Renault și Nissan vor anunța noua strategie a Alianței în luna mai: "Dacă planul nu este explicat, acțiunile nu își vor reveni"

de Daniel Popescu, Foto: Renault-Nissan
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault și Nissan vor anunța în luna mai noua strategie pentru dezvoltarea Alianței, întrucât în caz contrar acțiunile la bursă ale celor doi constructori nu vor recupera pierderile din acest an, potrivit oficialilor.

Renault și Nissan intenționează să ofere la jumătatea lunii mai primele informații despre noua strategie de dezvoltare a Alianței, în ciuda faptului că industria auto traversează în prezent o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Într-un interviu acordat publicației The Wall Street Journal, șefii celor doi constructori argumentează decizia unui anunț cât mai rapid pentru a putea câștiga încrederea investitorilor.

De la începutul acestui an, acțiunile Renault au scăzut cu 58%, iar cele ale Nissan cu 46%, inclusiv pe fondul scăderii vânzărilor și a profitului.

"Dacă planul nu este bine explicat și înțeles, atunci prețul acțiunilor nu își va reveni, iar oamenii nu vor crede că Nissan poate reveni", a precizat Makoto Uchida, CEO-ul Nissan.

La rândul său, Jean-Dominique Senard, președintele celor de la Renault, afirmă că francezii nu obțin venituri în prezent din cauza întreruperii vânzărilor în cea mai mare parte a Europei.

"Situația este foarte clară. Nu putem genera venituri pentru că nu putem vinde", a precizat el.

Presa internațională a relatat la sfârșitul lunii martie că Mitsubishi ar putea achiziționa 10% dintre acțiunile Renault ca parte a unui amplu plan de repoziționare a Alianței formate de Renault, Nissan și Mitsubishi, iar o decizie finală în acest sens ar putea fi luată chiar în luna mai.

Pe de altă parte, producătorii analizează opțiunea de a închide anumite uzine și de a renunța la modele care nu generează profit.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru