Renault și Daimler vor să continue parteneriatul: "Lucrăm la noi proiecte pentru ca alianța să continue"

Publicat marţi, 02.06.2020 16:18 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Renault susține că intenționează să dezvolte noi proiecte comune cu Daimler, după ce în ultima perioadă au existat speculații că cei doi constructori vor renunța la parteneriat.

Daimler a inițiat la începutul anului 2010 un amplu parteneriat tehnic cu Alianța Renault-Nissan, care a avut drept scop principal reducerea costurilor prin utilizarea comună a unor platforme și motoare.

Cel mai recent, cei trei constructori au colaborat la dezvoltarea unui nou motor pe benzină de 1.3 litri

 anunțat la sfârșitul anului 2017 și care între timp a ajuns pe numeroase modele. De atunci, singurul proiect al celor doi producători a fost extinderea colaborării pentru dezvoltarea comună a utilitarelor Renault Kangoo și Mercedes-Benz Citan.

În plus, după ce Ola Källenius a preluat postul de CEO al Daimler de la Dieter Zetsche, presa germană a relatat că alianța este în pericol a se destrame.

Cu toate acestea, oficialii Renault susțin că au reluat discuțiile cu Daimler și că cele două părți lucrează acum la identificarea unor noi proiecte comune.

"Am decis să reluăm alianța, pentru că merită din plin. Am primit un răspuns pozitiv din partea CEO-ului Daimler și lucrăm regulat cu echipele sale pentru a vedea cum putem asigura viitorul acestei alianțe", a precizat Jean-Dominique Senard, președintele celor de la Renault.

În ultimii ani, Daimler a inițiat parteneriate de o anvergură mai mare cu alți producători. Constructorul chinez Geely a cumpărat 10% dintre acțiuni și a preluat 50% din brandul smart, transformat între timp într-unul electric. În plus, Daimler a anunțat o serie de parteneriate majore cu rivalii tradiționali de la BMW, inclusiv în ceea ce privește tehnologiile autonome și serviciile de mobilitate.

Via Automotive News