Renault se implică în dezvoltarea unui mijloc de transport electric pentru persoane cu dizabilități

de Daniel Popescu, Foto: Renault
Marti, 03.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a încheiat un parteneriat cu compania Nino Robotics pentru dezvoltarea unui mijloc de transport alternativ electric pentru persoanele cu dizabilități.

Constructorii auto se implică semnificativ în diverse proiecte de mobilitate urbană, iar Grupul Renault a anunțat în această săptămână un parteneriat cu compania Nino Robotics.

Principalul obiectiv al parteneriatului este dezvoltarea comună a unui vehicul de transport alternativ electric dedicat persoanelor cu dizabilități, care a primit numele Nino4.

Pe de o parte, inginerii Renault vor contribui la dezvoltarea bateriilor, a motorului electric și a conectivității noului vehicul, iar pe de altă parte constructorul francez se va implica direct în finanțarea proiectului.

"Obiectivul acestui sprijin este să contribuim la dezvoltarea Nino Robotics și în special a lui Nino4, un vehicul de transport futuristic, pentru a crește producția la scară industrială", menționează Renault într-un comunicat de presă.

Noul vehicul Nino4 va avea dimensiuni reduse, un design modern, dar adaptat cerințelor persoanelor cu mobilitate redusă, precum și posibilitatea de a urmări ușor date ca nivelul de încărcare al bateriei, viteza și autonomia disponibilă.

Nino4 va avea la bază vehiculul alternativ Nino, care până în prezent a avut o producție de 400 de unități.

De asemenea, Nino Robotics a produs și 140 de unități de One, un scooter conceput pentru persoanele aflate în scaune cu rotile.

Via Renault

Comentarii (8)

  • texste
    hai un test draiv macar cu unu din asta AM
    sau tot mai lucrati la noul format asteptat de 3 ani in max 3 saptaluni
    17 1
  • inexorabil
    Normal că închinătorii NWO reacţionează ca turbaţii…Vă arde Adevărul precum acizii/bazele tari, neisprăviţilor?!

    Pavianule, de ce i-aş băga în seamă pe inconştienţii care au ales în mod vădit să piară fiinţial? Te depăşesc complet temele cu substrat spiritual (de aceea ţi se par “aberaţii”), mai ales dacă acestea se intersectează cu sectorul auto…Din cauza unor conformişti incalificabil de slugarnici ca tine se vor accelera “procesele” de schimonosire a unei lumi care ar trebui să rămână imuabil FIREASCĂ, după voinţa Logosului…

    Din partea mea, latră în deşert (tu şi afinii tăi) cât pofteşti. Ieşirea descreierată din seara asta, care te descalifică ireversibil (cel puţin în viziunea mea), m-a lămurit dincolo de orice nădejde a îndreptării tale…Ateu, incult, veninos – ce pot să-mi închipui mai rău? Şi vei perpetua de pomină cu “echivalenţa” NSU = Audi; altul, mai conştiincios, s-ar fi retras demult…Sindromul Huidu (indiferent de natura/gravitatea păcatului/greşelii) este însă elocvent pentru această ţară, astfel că mirarea prisoseşte…

    PS. Caricatură de om ce eşti, şi în familia mea există o persoană cu handicap, cu mult mai inteligentă decât ţi s-ar îngădui ţie de Sus vreodată să te afirmi; oricum n-aveai cum să înţelegi etosul problemei pe care am abordat-o. Cu o imensă lehamite te scot din raza mea de preocupări pe AM…
    13 9
  • Edikkk
    România este mult în urmă la acest capitol.

    Noroc cu Uniunea Europeană care ne-a forţat să luăm măsuri pentru egalitatea de şanse a persoanelor cu dizabilităţi.

    De exemplu, sunt foarte puţine spre deloc toalete la benzinării dedicate persoanelor cu dizabilităţi şi nimeni nu dă nicio amendă, nu ia nicio măsură!
    Eu aş da lege, orice market, restaurant, dacă are toaletă, obligatoriu trebuie să aibă una şi pentru persoanele cu dizabilităţi.
    Asta trebuie să includă şi căile de acces conforme, etc.
    8 2
  • ecosportivu
    sa traim si pt altii e test in ordine divina asa cum niciun fluviu nu isi bea singur apele dar multi il pica
    political correctness e deci buna insa numai pana nu discrimineaza pe cei normali
    simbolistica pilonilor masonici "jachin & boaz" din poza 3 zice multe
    ori culoarea singurului euro-mascul care devine abrupt caruciorist in poza 3 de la 1 unde e pieton
    angelica merkeleza are cred hobby fotografia
    21 1
  • perfect
    6 4
  • inexorabil
    La ce ripostez mai sus, dacă textele anterioare nu mai sunt?...Just ar fi fost să rămână şi rândurile lui vianu, chiar dacă duduie de invective şi chiar dacă nu-l suport personal pe individ. Mă rog, eu pot să supun judecăţii publicului doar propria mea opinie, dispărută între timp:

    Interferează de minune trei ideologii tipice (şi, evident, dragi) Stângii: transumanismul, eco-panteismul şi corectitudinea politică (persoane cu “dizabilităţi”). Iar în articol nu este de remarcat nicio legătură cu...pasiunea pentru automobile, chiar dacă a fost conceput în scop/spirit informativ.

    Ca tacâmul neroziei să fie întreg/perfect, persoanele din poze zâmbesc/râd (chiar şi de-ar face-o în mod forţat, conform indicaţiilor din platou, ca să “dea bine” la imagine) de parcă şi-ar fi uitat propria infirmitate, cucerite de perspectiva “promiţătoare” a “noilor vremuri”.

    Aşadar, bun venit în Staulul Global oilor cu desăvârşire decerebrate, fără deosebire de toate cele (rasă, etnie, avere, apartenenţă confesională, adeziune politică, stare fizică bla-bla-bla), în care Statul-Dădacă (“întâmplător”, unul şi acelaşi cu Guvernul Mondial) are grijă de fiecare cetăţean aşa cum se cuvine…Că doar drumul spre gheenă este pavat nu numai cu bune intenţii, ci şi cu sacrificii nobile şi sentimente alese. Parol!
    3 1
  • recunosc, cinstit ,personal, cu mana pe inima (si doua degete incrucisate la spate) ca sunt un nesimtit dar nu se face sa atingeti orgoliul musiului cu adevaru'n clanta lasandu-l sa para ca rage singur in ceata.

    adica, sa fim baieti gigea...piedestalul asta (inaaaalt cam cat foita de tigara) dar construit in atata amar de vreme, a necesitat o sumedenie de efort 'telectual. Nopti pierdute, documentare, abordari interdisciplinare, reveniri, corecturi, virgulite, cratimioare si apoi...."trimite"! Intru posteritatea netului, bucuria cititorilor si lauda autorului .

    e ok daca stergeti acest comm....dar e destul de funny sa ii vad pe unii (unul) cum se sifoneaza din nimic. E ceva de genul perioadei din liceu. :))
    2 1
  • inexorabil
    Slab, “prietene”, foarte slab…Poate n-ar strica să-ţi însuşeşti nişte lecţii de sarcasm viabil (nu vianu) de la nişte maeştri “magna cum laude”, ca de pildă de la “Caţavencii”. Dacă însă apelezi la “eminenţele cenuşii” ale Minunatei Lumi Noi (adiacent, ale Securităţii Globale), acestea te vor familiariza doar cu negarea vehementă şi/sau cu contraatacul belicos asupra…Adevărului (ura brută, năvalnică, ba încă şi demonică ţinând loc de argumente). Sau te mai poţi inspira de la “mainstream media” (criptosocialistă şi neoliberală de felul ei), deşi băşcălioşii ei de serviciu tocmai mutrele lor tembeloide evită din răsputeri să le ia în calcul, semn că nu se uită niciodată în oglinda propriei conştiinţe, mai ales că sunt orbiţi de “nimbul” devenirii de sine (adică neant sclipicios).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru