Renault: “Relațiile cu Nissan au intrat într-o fază incredibil de pozitivă”

Publicat joi, 11.06.2020 15:59 de Paul Cosma

Parteneriatul dintre Renault și Nissan a intrat într-o fază “incredibil de pozitivă”, potrivit declarațiilor făcute de președintele grupului francez. Jean-Dominique Senard este optimist că vânzările Renault își vor reveni în lunile care urmează.

La sfârșitul lunii mai, alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și-a prezentat noua strategie “leader-follower”, ce presupune că fiecare constructor se va concentra pe regiunile și segmentele sale de bază.

După 2025, înnoirea SUV-urilor compacte va fi condusă de Nissan, în timp ce Renault se va ocupa de SUV-urile subcompacte în Europa. Alianța estimează că investițiile în modele vor fi reduse cu până la 40% pentru vehiculele integrate în schemă.

După prezentarea strategiei, relațiile dintre Renault și Nissan au intrat într-o fază “incredibil de pozitivă”, în urma tensiunilor din ultimii ani, susține acum președintele grupului francez, Jean-Dominique Senard.

Potrivit declarațiilor sale, Senard este optimist că vânzările Renault își vor reveni în perioada următoare.

Președintele Renault a reiterat că ideea naționalizării de către statul francez nu este luată în calcul, în contextul economic actual.

“Nu este folositor pentru statul francez să investească banii contribuabililor într-o companie care trebuie să-și găsească propriile resurse,” a spus Senard.

De curând, Renault a obținut un credit garantat de stat, în valoare de 5 miliarde de euro, de la mai multe bănci franceze, pentru a traversa criza COVID-19.

Via Reuters

  • dan_grc, joi, 11.06.2020 17:51

    Singurul aspect extraordinar de pozitiv ar fi daca s-au testat pentru covid-19.

  • c, vineri, 12.06.2020 17:08

    Adica nu se mai injura...