Renault Megane ar putea fi transformat într-un crossover: "Luca de Meo vrea să modifice silueta pentru a adăuga mai multă valoare"

de Daniel Popescu
Joi, 24.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault Megane ar putea fi transformat într-un crossover pentru a genera o creștere a vânzărilor, potrivit mai multor surse din cadrul constructorului francez. Propunerea a venit din partea CEO-ului Luca de Meo.

Renault traversează o perioadă plină de schimbări după sosirea noului CEO Luca de Meo de la Seat, care a anunțat deja că ar putea aplica o creștere de prețuri de până la 30% pentru modelele din segment compact și ar putea reduce gama de modele.

Înainte de sosirea lui de Meo, presa internațională a speculat că Renault ar putea elimina Megane din gamă, ca urmare a scăderii vânzărilor și a cererii tot mai mari pentru SUV-uri.

Agenția de presă Reuters susține însă acum că planurile noului CEO vizează păstrarea brandului Megane în gamă prin transformarea acestuia într-un crossover. Printr-o astfel de strategie, Renault ar putea crește prețul modelului și ar atrage și o parte dintre clienții tradiționali ai SUV-urilor.

"Sunt multe discuții, iar acestea evoluează, dar lucrurile se îndreaptă spre o versiune crossover a lui Megane. Luca de Meo vrea să dezvolte o siluetă relativ diferită pentru a adăuga valoare", a declarat o sursă Renault pentru agenția Reuters.

Contactați de Reuters, oficialii Renault au refuzat să comenteze informația.

Renault Megane a primit un facelift la începutul acestui an, motiv pentru care eventuală transformare a modelului într-un crossover va avea loc peste câțiva ani, cel mai probabil în preajma anului 2023.

Până atunci, Renault va ataca piața europeană de SUV-uri inclusiv cu Arkana, care va debuta pe Bătrânul Continent în cursul anului viitor.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • "vrea să modifice silueta pentru a adăuga mai multă valoare"-bo$$$,sa moara dusmanii mei,parca si vad cum se umple de Meganuri conduse de interlopi.Parca si vad stire,"Dintr-un Megan au coborat patru persoane inarmate cu bate si topoare!"
    11 9
  • andrei
    si deci cu ce hatchback mai ramaneti in gama? ca asta era singurul. ma rog, mai e clio, dar ne abtinem.
    trebuie sa le inaltati pe toate, vad. si, evident, le si scumpiti serios.
    11 2
  • sa nu cumva ca nea Luca sa duca Renault intr-o involutie asemenatoare cu Fiat dupa anii 90...

    PS mult timp am fost nedumerit si am si ras de ”fraierii” care isi cumpara masini magaoaie inutile (inalte, centru de greutate sus, coeficient aero naspa, masa mai mare, consum mai ridicat, motor care lucreaza din greu etc.) pe care le folosesc exclusiv pe asfalt... mai ales ca daca SUV e deja cam aiureala, gama ”crossdress” e si mai aiureala pt ca e o mixtura de forma de SUV cu garda la sol joasa ca la un hatchback sau sedan, insa drama de abia acum incepe pt ca nu vom mai avea de unde sa cumparam altceva decat ce ne ofera ei...
    6 0
  • Adrian
    Cred ca Arkana il va inlocui pe Megane.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru