Renault lansează serviciul de car-sharing Zity la Paris: 500 de unități Zoe, prețuri de la 35 de euro pe zi

Publicat joi, 21.05.2020 12:15 de Daniel Popescu, Foto: Renault

Renault a lansat serviciul de car-sharing Zity la Paris cu o flotă de 500 de unități Zoe, iar prețul pentru închirierea unei mașini pentru 24 de ore este de 35 de euro.

Renault a anunțat în această săptămână lansarea unui nou serviciu de car-sharing la Paris. După un experiment mai puțin reușit cu Moov’in în 2018, constructorul francez a inițiat acum un parteneriat cu compania Ferrovial pentru lansarea serviciului Zity.

Pentru început, serviciul beneficiază de o flotă de 500 de mașini electrice Renault Zoe, iar zona de acoperire este de 105 kilometri pătrați și include Paris și comuna Clichy din nord-vestul Capitalei.

Renault solicită un tarif de 0.29 euro pe minut, în timp ce pentru fiecare minut în care mașina este oprită costul este de 0.13 euro.

În plus, constructorul oferă și planuri tarifare pentru utilizatorii care doresc să folosească mașina la fel ca în cazul serviciilor clasice de rent-a-car. Astfel, Zity costă 35 de euro pentru 24 ore, 55 de euro pentru 48 de ore sau 65 de euro pentru 72 de ore.

"În contextul actualei crize sanitare, sunt tot mai convinși că are sens să oferim parizienilor o soluție complementară de mobilitate cu condiții de siguranță stricte: electric, accesibil și sustenabil", menționează oficialii Renault cu ocazia lansării noului serviciu.

La finalul călătoriei, șoferii trebuie să lase mașina într-o parcare publică, cu excepția parcărilor subterane.

Via Renault