Renault a lansat un serviciu de car-sharing cu mașini electrice în Paris: Zity va fi disponibil și în alte orașe europene, în anii următori

de Paul Cosma
Marti, 25.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunțat lansarea unui serviciu de car-sharing cu mașini electrice în capitala Franței, ce va dispune de 500 de unități Zoe. Constructorul spune că serviciul Zity va fi lansat și în alte orașe europene, după Paris, respectiv Madrid în 2017.

Soluțiile de mobilitate alternativă își propun să reducă nevoia clienților de a folosi mașinile personale pentru a micșora traficul urban. Acest aspect nu este ignorat de constructorii auto, care propun diferite servicii de mobilitate.

Renault a lansat un serviciu de car-sharing cu mașini electrice în Paris, în parteneriat cu Ferrovial, o companie spaniolă specializată în dezvoltarea infrastructurii de transport și a serviciilor urbane.

Începând din luna martie, 500 de Renault Zoe vor fi incluse în noul serviciu Zity și vor putea fi folosite de locuitorii Parisului prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil.

Renault spune că lansarea acestui serviciu a venit după ce datele au arătat că 20% dintre parizieni folosesc servicii de tip car-sharing. Zity oferă tarife per minut, dar și tarife fixe pentru utilizarea mașinilor timp de 4, 8 sau 24 de ore. Există și opțiunea “stand-by”, fără costuri suplimentare, ce poate fi folosită când mașina este parcată pentru o perioadă scurtă.

Lansat inițial la Madrid, în 2017, serviciul Zity va fi disponibil și în alte orașe europene, în anii următori.

Via Renault

Comentarii (3)

  • Edikkk
    În 2016 , SUA au anulat o interdicţie, care era în vigoare de zeci de ani de zile, de a vinde din rezerva generală a lor de petrol.

    De ce?

    Pentru ca să poată să o vândă toată înainte de prăbuşirea preţurilor la petrol.
    Ireversibilă!
    Care este estimată a începe în 2023-2026.
    În aceiaşi perioadă va începe tranziţia către maşini electrice. Nu va fi o schimbare peste noapte, deja acest a început dar atunci se va simţi pe piaţă şi în mentalitatea consumatorilor.

    Şi apoi din SUA în restul lumii, depinde cât de bogată este fiecare ţară din lume, cât de înapoiată este faţă de SUA - principala forţă economică a lumii.

    Cu un PIB cap locuitor, ditamai SUA, care bat orice Danemarca, Olanda, Germania, Austria, etc
    Excepţii gen Liechtenstein, Luxemburg, Isle of man, etc
    2 0
  • Edikkk,de acord cu ce ai zis dar doar in parte. America a inceput sa vanda petrol de cand au pierdut din mana Venezuela ,sau mai degraba de cand le-au cam luat-o rusii,venezuela are 20% din rezervele mondiale de petrolol,america are 1,30% din rezelvele de petrol,tot mondiale ,evident.Iran-ul are 10%,iracul care tocmai i-a invitat sa plece cu armata de la ei din tara are,12%,Rusia are 6%.Vand din disperare,se renunta la peteodolar iar ei nu au nici rezerve prea mari,d'aia s-a dus pe p.. interdictia lor.Vezi ca pib-ul pe cap de locuitor e cu cantec,vezi si cat e datoria tot pe cap de locuitor furajat.
    3 0
  • Rudolf D.
    Daca scade pretul la petrol este foarte bine.
    1. Va scadea pretul la combustibil, deci vom calatori mai ieftin inclusive pe distante mari.
    2. Toate tarile astea de rahat care detin petrol gen arabii sau rusii + retardatul de Maduro vor avea bani mai putini asa ca vor intra intr-o criza si mai mare si se vor ineca singuri in propria saracie. Oricum petrolul le va ajunge sa-si curete singuri paduchii.
    3. Va scadea (nu va scade) poluarea si Edikk va fi mai fericit, mai ales ca a invatat si ceva nou.
    4. America nu va mai cheltui atat de multi bani pe armata pentru ca nu va mai trebui sa intervina in zonele cu rezerve strategice, mai putine razboaie, mai putine victime din armatele tarilor civilizate...
    5. America este iarasi (oare pentru a cata oara) lider in domeniul tehnologiilor care schimba lumea (aici vorbim de mobilitatea electrica, lucru care-i va provoca lui Edikk al doilea orgasm pe ziua de azi, ne bucuram pentru el)

    Deci oricum ar fi, America castiga. Oare de ce?
    Ia sa vedem acum, sunt troli putinisti pe aici sa combata?
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru