Red Bull și-a prelungit contractul pentru motoare cu Honda până în 2021: viitorul constructorului japonez în Formula 1 rămâne incert

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull a anunțat că va utiliza motoare Honda și în sezonul 2021, însă viitorul constructorului japonez în Formula 1 rămâne incert până la o decizie finală cu privire la implicarea în competiție pe termen lung.

Contractul celor de la Red Bull și Toro Rosso pentru utilizarea motoarelor Honda urma să expire la sfârșitul sezonului 2020, însă cele două echipe au anunțat oficial prelungirea acordului pentru încă un sezon, până în 2021.

Interesant este că anunțul a venit fără obișnuitele comunicatele de presă cu declarații din partea celor de la Red Bull și Honda. În schimb, Red Bull a făcut anunțul printr-un simplu mesaj publicat pe contul oficial de pe rețeaua de socializare Twitter.

"Vom avea motoare Honda în 2021. Echipa este încântată să confirme că a extins parteneriatul pentru a utiliza motoare Honda", este mesajul scurt publicat de oficialii Red Bull.

Explicația pentru acest mesaj scurt este că Honda nu a luat încă o decizie finală cu privire la implicarea pe termen lung în Marele Circ. Constructorul japonez anunțase cu numai câteva zile în urmă că va decide dacă rămâne în sport după 2020 în funcție de regulamentul tehnic care urmează să fie publicat de FIA.

Chiar dacă Formula 1 va continua să utilizeze aceleași motoare ca și până acum, forul mondial promite o serie de schimbări care să aibă ca efect o reducere a costurilor.

De altfel, Honda a menționat că va rămâne în Formula 1 doar dacă va avea costuri mai mici de operare, în ciuda succesului înregistrat în acest sezon.

După trei sezoane dezamăgitoare alături de McLaren în perioada 2015-2017, Honda s-a aliat cu Toro Rosso în 2018, iar în acest sezon a devenit furnizor de motoare pentru Red Bull. Cu noile unități japoneze, Max Verstappen a obținut trei victorii și două pole position-uri și oferă speranțe pentru progres în perspectiva sezonului 2020.

Via SkySports

Comentarii (5)

  • Neutru
    2008 la final Honda cedează echipa cu piloți cu tot pentru o sumă modică norocosului Brawn,sponsorizat de Virgin că nu se prea înghesuia nimeni să cumpere.Brawn o ia îi schimbă motorul cu unul Mercedes și-n 2009 câștigă cu Buton campionatul.Norocul nu-l părăsește și o vinde către Mercedes pentru o sumă mult mai mare,și este angajat ca șeful echipei pe un salariu barosan.Mercedes vrea mașină și piloți germani,îl întoace pe Schumacher în formula1 îl ia și pe Rosberg și așteaptă 4 ani cu ochi-n soare.Anii lui Vettel.Greșise pilotul german.Îl schimbă cu unul britanic Hamilton și-ncepe să câștige.Morala,Honda plecase umilită de Toyota și-acum n-ar vrea să ia iar o decizie greșită.Toyota a plecat și ei datorită unor piloți ,mediocri Glock și Trulli.
    8 4
  • @neutru
    Vezi ca Brawn GP a castigat titlul cu Button in 2009 avand motor Honda...din 2010 a venit Mercedes
    4 11
  • Ricci e poveri
    Brawn GP cu motor: Mercedes FO 108W 2.4 V8.
    6 5
  • Neutru
    În 2008 echipa de uzină pentru Mercedes era McLaren.În 2009 Brawn a devenit echipă de uzină pentru Mercedes primind cele mai bune motoare.McLaren au fost nemulțumiți dar Brawn era în anul norocos.
    5 1
  • Ricci e poveri
    @neutru

    Asa este, iar din 2010 Braown GP a fost cumparata de MERCEDES AMG , dar nah, ce sa faci, multi "STIU", putini CUNOSC fenomenul F1...
    Asadar Honda s-a retras imediat dupa sezonul 2008, chiar inainte de a castiga Brown GP titlul la debut , atat la piloti (prin Jeson Button), cat si la constructori, fiind propulsati de motoare Mercedes in 2009.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru