Red Bull a prezentat monopostul pentru sezonul 2020 al Formulei 1: Verstappen a parcurs primele tururi pe circuitul de la Silverstone

Publicat miercuri, 12.02.2020 16:05 de Daniel Popescu, Foto: Red Bull

Red Bull a publicat miercuri primele imagini cu monopostul penru sezonul 2020 al Formulei 1, iar Max Verstappen a parcurs primele tururi pe circuitul de la Silverstone.

La scurt timp după Scuderia Ferrari, Red Bull Racing a marcat debutul oficial al pregătirilor pentru sezonul 2020 prin prezentarea monopostului RB16.

După o magine de studio apărută în cursul dimineții pe site-ul oficial, Red Bull a publicat mai multe imagini cu noul monopost după ce Max Verstappen a efectuat câteva tururi pe circuitul de la Silverstone.

Chiar dacă prima sesiune de teste a iernii va începe abia săptămâna viitoare, fiecare echipă are dreptul la o sesiune în scop publicitar, cu condiția respectării anumitor reguli stricte.

Red Bull RB16 este al doilea monopost al echipei care utilizează motoare Honda, iar echipa austriacă speră să-și consolideze evoluțiile după un sezon 2019 început modest, dar încheiat într-o notă pozitivă.

Verstappen a obținut trei victorii pe parcursul campaniei și speră să continue cel puțin în același ritm și în sezonul care va începe în luna martie în Australia. Olandezul îl va avea din nou drept coechipier pe Alexander Albon.

Între timp, FIA a anunțat oficial ca Marele Premiu al Chinei, programat inițial pentru 19 aprilie, va fi amânat din cauza coronavirusului.

Forul mondial susține că va căuta o soluție pentru reprogramarea etapei, iar una dintre opțiunile vehiculate în presă este ca această cursă să aibă loc în 29 noiembrie în locul etapei finale din Abu Dhabi, care ar urma astfel să fie reprogramat la începutul lunii decembrie.

Via Red Bull, Motorsport

  • Neutru, miercuri, 12.02.2020 17:14

    Vom avea pauză în Aprilie(5 aprilie- 3Mai).Trei curse(Australia,Bahrain și noul circuit din Viet Nam)să vedem noile mașini,după pauză vor veni cu noutăți.Din fotografii apreciem doar culorile și sponsorii cursele decid valoarea.

  • DAV, miercuri, 12.02.2020 17:17

    După 2013, au plecat cu gânduri mărețe în fiecare an, dar nu s-a concretizat mai nimic. Poate anul ăsta ?

  • Radu, miercuri, 12.02.2020 17:53

    Daca a parcurs cateva tururi si n-a iesit fum de la motor sau sa pice alimentarea volanului cum s-a intamplat la Riciardo, e semn bun pentru 2020.