Range Rover împlinește 50 de ani de la debut: momentul este marcat de ediția specială Fifty

de Cornel Șocariciu
Marti, 16.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover a lansat ediția aniversară Range Rover Fifty. Britanicii vor produce doar 1970 de unități, iar modelul va putea fi comandat în nuanțe preluate din paleta primului Range Rover.

În 1970, primul exemplar Range Rover părăsea uzina producătorului britanic. Pentru a marca acest moment, oficialii Land Rover au pregătit o ediție aniversară.

Conform reprezentanților constructorului britanic, noua versiune se numește Range Rover Fifty și va fi disponibilă doar în 1970 de unități (anul debutului).

Fiecare exemplar va avea la bază nivelul de echipare Autobiography și va putea fi comandat în nuanțele de caroserie Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba și Santorini Black. Totuși, pentru un "număr limitat de unități", Land Rover oferă și nuanțele Tuscan Blue, Bahama Gold și Davos White, culori preluate din paleta primului Range Rover.

Land Rover propune un logo special dezvoltat chiar de Gerry McGovern, șeful departamentului de design. Acesta va fi aplicat pe aripile laterale, pe praguri, pe planșa de bord și pe tetierele scaunelor. În plus, la nivelul caroseriei vor fi introduse și o serie de accesorii vopsite exclusiv în negru.

Conform oficialilor Land Rover, ediția aniversară Range Rover Fifty va fi disponibilă și pe varianta cu amptament mărit.

Pentru moment, reprezentanții producătorului britanic nu au anunțat motorizările disponibile.

Via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • Interesant cât de *purice* pare primul -- și f. longevivul -- Range Rover (4,44 m, 1970-1996) lângă actualul.
    Nu era prea scump ori *status-symbol* ca acum și nici probleme de fiabilitate nu prea avea, cu excepția unor supraîncălziri ale V8-ului GM/Buick (3,5 l spre 4,2 l) prin Australia.

    Impresiona totuși la vremea lui -- îl văd pacă și acum pe primul, tot albastru, care m-a depășit prin 78, la relanti cred. :-)
    9 0
  • P.S. Price UK: £ 1 998.00 incl. tax (29th September 1970) :-P

    OK, prin 1979 deja sărea de 10.000 £, dar explicabil prin devalorizarea lirei sterline și echiparea net superioară (primele nu aveau nici măcar servodirecție sau ștergător lunetă, băgate ca opționale în 1972-73...)
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru