Raikkonen nu este entuziasmat de revenirea Franței în Formula 1: "Depășirile ar putea fi dificile"

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen anticipează că circuitul de la Paul Ricard nu va oferi multe oportunități de depășire în cursa programată duminică la 10 ani de la ultimul Mare Premiu găzduit de Franța.

Franța revine în calendarul Formulei 1 după o absență de un deceniu, însă circuitul de la Magny Cours a lăsat locul circuitului de la Paul Ricard.

Ultima cursă de Formula 1 de la Paul Ricard a avut loc în 1990, însă unii dintre piloții actuali au fost prezenți aici cu ocazia unor sesiuni de teste. Printre ei se numără și veteranul Kimi Raikkonen, care anticipează însă că oportunitățile de depășire vor fi limitate din cauza configurației circuitului.

"Am testat aici în trecut cu McLaren și o dată cu Ferrari. Vom vedea, dar cred că va fi, mai mult sau mai puțin, ca în acele zile. Ar putea fi un nou loc dificil în care să depășim, cel puțin așa a părut în trecut, chiar dacă erau doar teste. Este greu de crezut că va schimba lumea", a declarat el.

Marele Premiu al Franței marchează startul unei perioade în care vor avea loc nu mai puțin de 5 curse într-un interval de numai 6 săptămâni. Austria și Marea Britanie vor găzdui curse la intervale de numai o săptămână, pentru ca apoi să vină o pauză de două săptămâni până la cursele succesive din Germania și Ungaria.

După cursa de la Hungaroring Formula 1 va intra însă într-o vacanță de vară de 4 săptămâni.

Via RaceFans

Comentarii (17)

  • serban
    Hai măi Kimi, lasă-ne nene, pe tine te mai entuziasmează doar votculița de după saună ! O cursă bună și douăzeci proaste, asta este tot cu ce ne mai poți "entuziasma" tu pe noi !
    7 21
  • Cateodata e suficient...
    2 6
  • Ha,ha,ha...
    Daca ne gandim, si nu mult, pe ce circuit mai putem considera ca "depasirile" sunt la discretie? Si alea care mai sunt, sunt pentru ca...pneurile...
    8 2
  • Daca pe Bottas l-au apucat declaratiile, de ce nu s-ar apuca si Kimi de dat cu parerea ? Oricum, un circuit nou e binevenit.
    6 6
  • Si la ce-i mai bun Kimi fata de Bottas, la consumul de alcool ? Pai Bottas a facut in ultimul an de "n" ori mai mult decat a facut Kimi in ultimii patru ! Ca sa nu mai vorbim de anul asta !
    3 13
  • Ambii sunt finlandezi :))
    9 0
  • GrosJan
    Apropo de economia la pneuri. Ironia e ca intr-un campionat in care nu ai grija de pneuri Hamilton e si mai bun, s-ar impune si mai usor. Uitati-va la nr de pole. Si-a desfiintat coechipierii la nr de pole-uri, exceptie 2014. In qual nu ai grija de pneuri...

    Cand Alonso se vaita la o conferinta de presa ca nu poate sa forteze cu regulamentul actual, Hamilton a replicat (nu chiar cuvintele astea): well, buddy, toti vrem asta ...
    3 4
  • Mi s-a cam luat de Kimi. Numai prestatii mediocre.
    5 1
  • ovidiu15081982
    Kimi ar trebui sa se retraga...parerea mea...nu prea mai are ce performante sa faca....sunt atatia piloti care asteapta o sansa in Formula 1...
    4 5
  • Ricciardo este dorit la McLaren, Alonso se va retrage la finalul sezonului actual. daca vine acesta probabil.
    4 4
  • @ Iol -Da.. i-ar fi propus un salariu de 20 de milioane de euro... Sport Bild a venit cu stirea asta.
    1 1
  • Dacă Alonso părăsește F1 sezonul asta , McLaren îl are pe Lando Norris un pilot foarte talentat. E de neînțeles oferta făcută de ei pentru Ricciardo , mai ales că australianul probabil o va refuza. McLaren până în 2021 cel puțin nu se va putea bate la titlu. Si nu cred eu că Ricciardo va veni să se lupte pentru locurile 7-14 pe grila. E doar un zvon care nu cred că se va materializa.
    4 4
  • Dar de ce sa plece Alonso? Inca nu are varsta de retragere. Uite ca ii cam este frica de toti astia pe care eu i-as aseza deasupra lui in ierarhie. Nu ma pricep la F1 ca Fittipaldi, dar uite ca ma pricep ca Alonso haha

    Oricum, daca nu vine Ricciardo vine Lando Norris, iar Chuck Norris tot in retragere bate.
    4 2
  • Daca a vorbit nasoale despre Honda care l-a adus si il sustinea la McLaren... Si-a cam taiat craca de sub picioare.
    3 2
  • Inginer F1
    Inginerii Mercedes ar putea amana noua unitate de propulsie... pentru inca cateva saptamani, dupa ce FIA a publicat directiva tehnica in legatura cu uleiul folosit de turbina. Inainte de cursa din Canada, cei de la Mercedes au incercat sa caute o alta explicatie, dupa ce inainte de cursa din Monte Carlo... au cerut o explicatie, crezand ca vor lovi in cei de la Ferrari, despre care presupuneau ca folosesc mai mult ulei, si ca performantele unitatii de propulsie erau crescute altfel, artificial folosind uleiul folosit de turbina.
    Cei de la Mercedes au sperat ca cei de la Renault si poate cei de la Honda vor cere explicatii, dar ambele echipe... si-au vazut de treaba lor.
    2 1
  • Cum si-a taiat craca de sub picioare? Daca vine Ricciardo nu il da nimeni afara pe Alonso, pleaca el.
    1 1
  • @AyrtonSenna1991
    E foarte de inteles oferta facuta de McLaren pentru Ricciardo. Au schimbat motorul Honda cu Renault si McLaren tot cam acolo este in timp ce Renault (motorul) castiga curse cu Ricciardo. Daca totul e ok si castigi campionate nu te gandesti sa faci schimbari. Dar daca nu, schimbi ingineri, schimbi manageri, schimbi motorul si pana la urma incerci si alti piloti. E cursul normal al lucrurilor.

    Desigur ca Alonso poate sa ramana sa demonstreze ca McLaren se insala cu aducerea lui Ricciardo ...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru