PSA se află în grafic pentru respectarea emisiilor CO2 în 2020: “Am avut vânzări consistente de mașini diesel și vehicule electrificate în ianuarie și februarie”

de Paul Cosma
Miercuri, 04.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
PSA susține că vânzările consistente de mașini diesel și vehicule electrificate au permis grupului să respecte țintele europene privind emisiile CO2 în ianuarie și februarie, după cum a declarat CEO-ul Carlos Tavares. “Respectarea emisiilor în Europa este obligatorie pentru PSA și până acum suntem în grafic,” a spus Tavares.

Țintele impuse de Uniunea Europeană privind emisiile CO2 i-au pus în dificultate pe constructorii auto, care trebuie să se conformeze dacă nu vor să plătească amenzi usturătoare.

Grupul PSA susține că, în primele două luni ale anului, a reușit să-și atingă obiectivul și a respectat țintele cu ajutorul unor vânzări puternice în dreptul mașinilor diesel și a vehiculelor electrificate.

“Respectarea emisiilor în Europa este obligatorie pentru PSA și până acum suntem în grafic. Am atins obiectivul în lunile ianuarie și februarie,” a spus Carlos Tavares, CEO-ul PSA.

Potrivit lui Tavares, grupul francez are o țintă de emisii de 93 grame/ kilometru în 2020, pe care a reușit să o respecte datorită vânzărilor de mașini electrice și hibrizi plug-in, care au reprezentat 6% din total în Europa.

Până în 2021, PSA trebuie să atingă o medie de 91.6 g/km a emisiilor ca să evite o amendă de circa 938 de milioane de euro, potrivit analiștilor.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru