Propuneri pentru traficul de pe Valea Prahovei: reabilitarea unor drumuri din Câmpina - Valea Doftanei, Azuga și Sinaia

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 22.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor propune reabilitarea unui drum județean între Câmpina și Calea Doftanei, a unui drum paralel în zona Sinaia și a unui drum forestier din Azuga pentru a descongestiona traficul de pe Valea Prahovei.

Valea Prahovei este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România la sfârșit de săptămână și în zona sărbătorilor legale, ca urmare a numeroșilor turiști care călătoresc spre stațiunile montane și spre Brașov.

Autoritățile intenționează să construiască o autostradă de la Comarnic al Brașov, însă aceasta va fi finalizată cel mai devreme peste 5 ani. În acest caz, Ministerul Transporturilor a anunțat o serie de alternative prin care să descongestioneze traficul, iar acestea vizează reabilitarea a trei drumuri, dintre care unul forestier și unul județean.

"61 de kilometri de drum judeţean între Câmpina - Valea Doftanei până la limita cu Braşov-Săcele poate fi reabilitat. La Sinaia avem un drum paralel cu drumul naţional şi acolo putem să îl reabilităm şi salvăm câţiva kilometri, iar în zona Azuga am identificat un drum forestier care poate fi folosit ca şi rută alternativă", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Aceste lucrări ar urma să fie completate de realizarea unor variante ocolitoare pentru Comarnic și Bușteni, care au fost deja anunțate, dar pentru care lucrările nu au început încă.

"Cele două variante ocolitoare, Comarnic şi Buşteni, sunt deja prinse în master-plan pe fonduri europene şi ele pot fi realizate înaintea autostrăzii", a adăugat Bode.

Via Digi 24

Comentarii (7)

  • inexorabil
    Păi, cum aşa? “Vrem spitale, nu catedrale!”. Başca şcoli şi autostrăzi. Acum daţi-i drumul la treabă, că nu vă mai stă niciun “draknea” în cale.

    Dar voi veniţi cu soluţiile astea pompieristice…QED: sunt superbe sloganurile…când lânceziţi pe margine. Şi prind de minune la “populime”. La proba practică însă…vorba lui nea Mărin: cotu’ şi pişcotu’.
    12 6
  • Sportul la care suntem NUMBER 1 este "aruncatul cu piatra"; nu mai spun de comentariile negative care nu au cum sa lipseasca de la oricare articol. Bode spune clar: "ele pot fi realizate înaintea autostrăzii".
    8 7
  • Adevarul e ca nu esti PSDist adevarat daca nu speri cu toata fiinta ta ca tara sa mearga cat se poate de prost, astfel pedepsindu-i pe cei care au avut nesimtirea sa nu voteze cu Grupul Infractional Organizat autointitulat PSD. Asa-i inoxidabilule ?:))
    8 8
  • De aproape un an sensul giratoriu ce nou din Nordul Ploiestiului, pe DN1, genereaza cozi si intarzieri de cateva minute in dupa-amiezile de we, pe sensul spre Bucuresti. O banda suplimentara pe 200 de metri, dinspre Campina spre Bucuresti ar rezolva problema. Dar Ministerul Transporturilor nu-i in stare nici atat sa faca ! N-are rost sa vorbim de asfaltarea Pasului Predelus (Valea Doftanei-Sacele) drum care urca la peste 1200 metri cu serpentine stranse (care nu poate constitui o alternative viabila la DN1) sau a Vaii Azugii ... ambele ar insemna impact major in habitate montane, subrezite deja de taieri masive de padure ... Specialistii vorbesc de aproape 10 ani de fluidizarea DN1 prin 2 masuri simple si relative ieftine: centuri ocolitoare pt Comarnic si Busteni. Astea trebuie facute !
    7 2
  • andrei
    nu iti raspunde, e ocupat cu pupatul. :)
    le trebuie treceri cu buton acolo. de la treceri se merge asa prost. dar in romania nu s-a auzit de chestia asta, e ceva SF pt noi.
    7 2
  • inexorabil
    De atâtea ori am arătat, cu argumente imbatabile, că n-am nicio tangenţă cu PSD…Cum n-au nici aşa-zişii pro-europeni cu conceptul de Dreapta.

    De fapt, de la “revoluţie” încoace, rromanika este NEGUVERNATĂ. Şi aşa va rămâne până la sfârşitul lumii…Ca şi până acum (constituind o cutumă inatacabilă şi indestructibilă), singura realitate palpabilă va fi de ordin economic şi va consemna – în mod cât se poate de automat, de prozaic – încărcarea în continuu a sacilor Noului Capital cu (inepuizabile) grâne autohtone şi scoaterea lor discretă “afară”. Iar “politicienii” noştri (care depind de boabele lăsate dinadins în urmă de ferocii stăpâni externi ai lor şi ai ţării) se vor comporta de parcă le-ar fi intrat gâze în ochi (ai minţii), axându-se pe “lupte” ideologice (sau, mă rog, pe lupte “ideologice”), proprii taberelor “adverse” şi – pentru un efect garantat – televizate 24h/24h. Cum pâinea nu-i lipseşte niciunui român (faza cu “sărăcia”, în plin Secol XXI absolut robit consumerismului, să i-o spui lui Mutu…eventual şi lui Rădoi), meniul complet (al prostelii oculte şi încununate cu lauri ai eficienţei în masă de tip “magna cum laude”) nu se serveşte decât cu tele-circ la pachet.
    2 2
  • Adrian
    @M_Frank
    Tu acum te uiti in gura lui Bode si il crezi ce spune? Pai si Dragnea stia sa faca slalon si jaloane, avea si el cuvintele care sa te mangaie usor pe frunte. Dar deh, era Draknea, nascut pentru a fi jumulit.
    Spune-mi te rog ca tu nu ai atuncat nici o piatra in Dragnea!

    @Seth
    Inchina-te mai departe lui Iohannis si vei avea liniste in suflet. Lumea ta imaginara va merge nemaipomenit.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru