“Project Zeus”: Jaguar Land Rover vrea să dezvolte un SUV electric alimentat cu hidrogen

Publicat vineri, 26.06.2020 10:52 de Paul Cosma

Grupul Jaguar Land Rover analizează dezvoltarea unui SUV electric alimentat cu hidrogen, în cadrul unui program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon. “Project Zeus” este un efort comun al mai multor companii din industria auto britanică.

Potrivit presei din Marea Britanie, care citează un document oficial,  JLR lucrează la prototipul unui vehicul electric pe pile de hidrogen, alături de “parteneri din industrie”.

“Project Zeus” face parte dintr-un program guvernamental ce vizează reducerea emisiilor de carbon și numără companii precum Jaguar Land Rover, Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems și UKBIC.

Departamentul pentru Afaceri, Energie și Industrie susține că JLR va livra un “prototip de vehicul alimentat cu hidrogen, cu autonomie mare, încărcare rapidă și abilități off-road”.

Proiectul este deocamdată într-o fază incipientă, urmând să se deruleze pe o perioadă de mai mulți ani, conform primelor informații din presa britanică.

Via Autoexpress

  • dany, duminică, 28.06.2020 11:08

    curiozitate: inca de acum 7-8 ani erau pionieri in acest domeniu, al propulsiei cu hidrogen (Toyota, BMW etc). Cre sunt incovenientele? De ce aceasta tehnologie a intrat in umbra in defavoarea electricelor pe baterii?