Proiectul Rabla pentru București a fost aprobat: voucher de 9.000 de lei pentru cumpărarea de mașini noi și produse electronice și electrocasnice

de Daniel Popescu
Joi, 26.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primăria Capitalei a aprobat proiectul care prevede acordarea unui voucher de 9.000 de lei la casarea unei mașini vechi. Voucherul poate fi folosit pentru cumpărarea unei mașini noi non-diesel sau a unor produse electronice și electrocasnice.

Primăria Capitalei a aprobat în ședința de joi un proiect foarte asemănător cu Programul Rabla, care este însă dedicat doar locuitorilor din București și care are și alte beneficii.

Astfel, proiectul prevede acordarea unui voucher cu o valoare de 9.000 de lei (aproape 2.000 de euro) pentru casarea unei mașini uzate, fără să se menționeze explicit cât de veche poate fi mașina.

Voucherul poate fi folosit ulterior pentru achiziționarea unei mașini electrice sau a unei mașini echipată cu motor pe benzină Euro 6. Deși nu sunt menționate explicit, cel mai probabil în cadrul programului sunt incluse și mașinile hibride. În schimb, voucherul nu poate fi utilizat pentru achiziționarea de mașini cu motoare diesel.

În lista de produse eligibile sunt și motoretele, motocicletele și bicicletele electrice, însă marea surpriză este reprezentată de un amendament depus în ziua votului proiectului care lărgește semnficativ aria de utilizarea a voucherului. Astfel, cei 9.000 de lei vor putea fi folosiți inclusiv pentru achiziționarea de produse electronice și electrocasnice cum ar fi televizoare, laptopuri, calculatoare, frigidere sau mașini de spălat.

Pentru început, Primăria va acorda 5.000 de vouchere în perioada 2018-2019, însă pentru moment instituția nu a anunțat data efectivă de începere a distribuirii voucherele și nici procedura care trebuie urmată pentru obținerea acestora.

Via Mediafax

Comentarii (11)

  • Prevad aparitia unei noi ocupatii: bucuresteni care intermediaza vouchere.
    Un om din Sibiu / Bistrita / etc isi vinde rabla catre un bucurestean, apoi bucuresteanul o caseaza, primeste voucher-ul, cumpara diverse electrocasnice care in final vor ajunge la omul din Sibiu / Bistrita / etc.
    Bineinteles cu un oarecare comision pentru bucurestean.
    7 2
  • Octavian
    Nu sunt de acord cu acordarea de stat a astfel de vouchere. Nu sunt de acord nici nu programul rabla, desi am beneficiat si eu odata de el.

    Primaria ar trebui sa se concentreze pe finantarea unui trasport public civilizat care sa faca bucurestenii sa-si lase masinile acasa, pe amenajarea de parcari in zona statiilor de metrou si RATB si bineinteles pe amenajarea de statii de incarcare a masinilor electrice.
    15 8
  • @Jan

    Campania nu are scopul să reînnoiască parcul de mașini, ci în primul rând și să scăpăm de rablele care ocupă spațiul degeaba.

    De aia au băgat chestia cu electrocasnicele. Sunt o mulțime de pensionari care nu-și mai permit o mașină, dar își țin rabla nemișcată în fața blocului, să crească iarbă pe ea. Plus ăia care și-au adus un sh și au ajuns la fundul sacului și-și lasă rabla așa, că nu mai au bani să schimbe cauciucurile și geamurile sparte.

    La câte rable și ruine zac prin București nu trebuie să intermediezi nimic în afara Bucureștiului. Cel care este interesat negociază direct cu vecinu' care are rabla.
    7 0
  • @ignis

    De acord cu tine, scopul principal este sa se curete Bucurestiul de rable.
    Totusi este o ocazie sa curatam ceva rable si din alte judete daca proprietarul rablei se straduie sa gaseasca un bucurestean cumparator de rable.
    0 1
  • Inteleg scopul masurii, dar mi se pare ca realizarea este jalnica, sa vedem implementarea care ma tem ca va fi la fel.

    Curatarea orasului de rable se putea face mult mai usor si cu costuri mai mici. Parca s-a schimbat legea si masinilor fara ITP valabil li se suspenda inmatricularea. PAi daca le cauti pe astea si incepi sa vezi care e parcata pe spatiul public deja scapi de mai bine de jumate din ele....fara costuri. Cine are masini de colectie pe care le pastreaza neinmatriculate, in mod sigur nu le tine pe trotuar sau pe strada in fata blocului.

    Ca de obicei se dau legi noi ca sa acopere impotenta autoritatilor de a aplica legile deja existente. Si ca de obicei se vor gasi noi metode de a eluda si noua lege pentru a face un ban"cinstit".
    2 0
  • Octavian
    Chiar daca nu au ITP nu poti sa-i ridici omului harbul pentru e proprietate privata, nu conteaza ca e inmatriculata sau nu, tot proprietate privata e si in capitalism e complicat cu proprietatea privata. Posibil sa nu mai fie inmatriculata la politie dar sa-si plateasca impozitul la FISC...
    Dar intr-adevar masinile parasite ar trebui duse undeva si pastrate sa zicem 6 luni, iar daca in 6 luni nu vine nimeni sa le revendice sa fie duse la fier vechi. Ceva similar cu cainii maidanezi.
    Nu stiu insa daca legea permite treaba asta...
    3 1
  • Octavian
    Voi va dati seama cat de idioti suntem (adica statul)?! Permitem importul de vechituri (ca asa ne obliga UE), iar apoi platim ca sa scapam de ele.
    Iar programele astea Rable sau cum se mai numesc oricum nu acopera volumul de vechituri importate.
    4 0
  • pomeni preelectorale.
    Cocoana asta cheltuie banii nostri aiurea, in loc sa faca Bucurestiul un oras circulabil, cu parcari si fara gropi, parcagii si alte mizerii...
    2 1
  • Cici de a bucatarie
    Da , sa vada mai inati de trecerile la nivel cu linia de tramvai , apoi e o masura cu dedicatie pt partid, ca si cu joburile de la companii si cu tichetele pt biciclete .Nu vad cladiri cu risc seismic reamenajate in forta , de fapt vad dor niste borduri rosii noi in buc peste care se va turna clorura de calciu , sa vedem daca vor rezista .
    Vreau studiu de foc la impact la masinile cu baterii lichide .
    Vreau studiu de smog electromagnetic pe masinile exclusiv electrice .
    Ridica pretul la parcarile de domiciliu la 1000-2000 de ero pe an sa vezi daca o mai tine in fata blocului .
    Monteaza ap de taxat ca n ungaria sa cobori in halat sa bagi banii si sa lipesti timbrul de parbrizul masinii noaptea pt parcare .
    Vreau studiu de rentabilitate si pierdere per baterie , privatii in america spun ca tesla pierde puterea pe baterie 6% pe an , industria zice 3%-5%.
    De recallurile de foc a marilor fabricATI DE LUX NU MAI ZICE NIMENI NIMIC ?
    Probabil ca o sa faci ca n america , vinzi masina veche si o rascumperi peste zece ani cu de 10 ori pretul luat la vanzare .
    IIHS OFERA PT AUDI A 4 LA CRASHTEST SMALL OVERLAP = POOR ! vEZI TESTUL
    VECHE E NEPUTINTA TA , nu masinile ! are itp , nu e treaba ta !
    un loc de parcare acoperit in bucuresti costa 20.000 euro si neacoperit 10.000 .
    Cum a fost popesti leordeni scufundat in ape saptamana trecuta , doar o masina electrica joasa si f joasa e buna pt a trece printr o apa de 35 cm
    Uzina dacia are divizie t restaurarea modelelor comuniste ? Nu
    Deci cumparati in continuare mase plastice , masini de unica folosinta , masini care iau foc , care nu respecta media testelor americane si sunt de lux .
    Anuntati clar ca orice lovitura in praguri sau in podea la o masina electrica e un risc de 1001 % de scurgeri de gaz .
    Pe moment nici o agentie de securitate americana si nici un dep de politie din vreun stat nu foloseste vreo masina electrica .
    1 0
  • Cici de la bucatarie
    Nu e treaba nici a statului si nici a ta ca o masina sta in garaj fara itp . sAU ASIGURARE . Cand o sa plece pe drum va avea itp.
    3 0
  • Cristi
    Da dar cei care isi vor sa isi cumpere biciclete electrice sau electrocasnice unde isi depun cererea de inscriere in program? Ca am vazut ca pentru a participa la program trebuie sa te inscrii la un dealer pana pe 28 septembrie si sa completezi o declaratie prin care iti iei angajamentul ca iti vei lua o masina noua de acolo.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru