Proiect pilot: BMW folosește inteligența artificială pentru eliminarea prafului în timpul procesului de vopsire

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Joi, 21.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a inițiat un proiect pilot pentru utilizarea inteligenței artificiale pentru a elimina particulele de praf care pot afecta calitatea procesului de vopsire.

Constructorii auto au nevoie de o calitate cât mai bună a aerului ambiental în timpul procesului de vopsire a caroseriei unei mașini, întrucât vopseaua încă umedă poate atrage particulele, ceea ce afectează vizual suprafața vopsită.

Pentru a evita astfel de situații, inginerii BMW de la uzină din Munchen au inițiat un proiect pilot care are ca scop final determinarea din timp a momentului optim pentru înlocuirea filtrelor de aer.

Astfel, fiecare caroserie vopsită este inspectată automat pe baza a 160 de caracteristici, iar informațiile colectate sunt stocate într-o bază de date pentru analiza particulelor de praf identificate pe caroserii.

Ulterior, prin intermediul unor algoritmi de inteligență artificială, datele de la senzorii de particule de praf sunt comparate în timp real. Pe baza acestor statistici, algoritmii respectivi pot anticipa momentul în care trebuie înlocuite filtrele de aer pentru ca procesul de vopsire să nu fie afectat.

"Soluţiile bazate pe date ne ajută să asigurăm şi să extindem continuu cerinţele noastre stricte de calitate în beneficiul clienţilor noştri.

Analiza inteligentă a datelor și inteligența artificială reprezintă ajutoare importante în luarea deciziilor pentru echipa noastră atunci când vine vorba de îmbunătăţiri ale dezvoltării procesului", afirmă Albin Dirndorfer, vice-președinte executiv al Grupului BMW pentru divizia de caroserii, finisaje și suprafețe vopsite.

BMW afirmă că va introduce această soluție în producția de serie atunci când baza de date va fi mai vastă.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru