Programul etapei de Formula 1 de la Imola a fost confirmat: piloții vor avea o singură sesiune de antrenamente

de Daniel Popescu
Marti, 04.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marele Premiu de Formula 1 de la Imola se va desfășura pe parcursul a numai două zile și va avea o singură sesiune de antrenamente.

Formula 1 a anunțat la sfârșitul lunii august extinderea calendarului sezonului 2020 cu încă trei curse pe circuitele de la Nurburgring, Portimao și Imola.

Marea surpriză a fost că etapa de la Imola a fost programată pe parcursul a numai două zile, în 31 octombrie și 1 noiembrie. La vremea respectivă, decizia a fost luată pentru ca angajații echipelor să aibă timp să călătorească din Portugalia, care va găzdui o cursă în 25 octombrie, însă programul complet al rundei nu fusese încă anunțat.

Organizatorii au confirmat însă acum Marele Premiu de la Imola va avea o singură sesiune de antrenamente libere de 90 de minute, care a fost programată sâmbătă la ora 11:00 (ora României).

De asemenea, calificările vor avea loc în aceeași zi la ora 15:00, în timp ce cursa a fost programată duminică la ora 14:10. Calificările și cursa sunt programate mai devreme decât orele standard din Europa (16:00 și 16:10) ca urmare a faptului că acestea au loc spre finalul toamnei, o perioadă neobișnuită pentru etapele programate de regulă pe Bătrânul Continent.

În urma adăugării celor trei runde menționate anterior, calendarul Formulei 1 pentru sezonul 2020 ajunge la 13 curse.

Cel mai probabil, în luna noiembrie sau cel târziu în prima parte a lunii decembrie vor fi programate două curse pe circuitul din Bahrain și etapa finală din Abu Dhabi.

În schimb, Formula 1 a renunțat la orice tentativă de a organiza curse în acest an în Brazilia, Statele Unite, Mexic și Canada, ca urmare provocărilor generate de pandemia de coronavirus.

Via Formula1

Comentarii (11)

  • Costel
    daca nimeni dintre voi nu doreste sau chiar tre' sa se lase rugat sa debuteze in acest articol atunci va propun respectuos tuturor sa-ncep aleator taman eu, asta ca sa fiu sigur c-apuc sa astern cateva cuvinte inainte ca potentialul dialog sa degenereze.....

    dupa atatia ani de pauza fortata de la F1 parca si la Imola se puteau gasi solutii pentru a infiltra macar doua FP-uri de 90 de min sau o singura sesiune de antrenamente dar cu forme rubensiene, intinsa pe macar 120 min....

    iata ca acest inedit context face ca singurul pilot care cunoaste temeinic acest mitic traseu si va demara in cursa cu un avantaj incontestabil ii numa' Kimi Raikonnen
    7 0
  • SupermanCuTanga
    Kimi cunoaste circuitul,intr-adevar,dar cu caruta aia... + ca F1 pentru el e mai nou un job. Si nu-l condamn pe om,de la o varsta de cam saturi de toate. Pacat ca nu va ramane si la anul,masiniile fiind aproape la fel,noul regulament era clar ca nu-l va tenta sa ramana in F1,desi ar fi putut,cazul lui Rossi la MotoGP,care inca e foarte dedicat.
    12 0
  • SupermanCuTanga
    Hobby*
    8 0
  • Au flacaii simulatoare ...
    5 1
  • Sau sa ceara sfatul meseriasilor:
    https://www.youtube.com/watch?v=X5BPkthF1qY
    7 0
  • Costel
    @niros56,

    de ce te grabesti cu o posibila solutie in ceea ce priveste neajunsul celorlalti 19 piloti atunci cand ar trebui sa cunosti deja informatia conform careia is destui piloti prin F1 si nu numai care sustin ca utilitatea simulatorului ii similara masturbarii fara recompensa
    3 0
  • Se intampla doar la mine sau chiar e stricat layout-ul la pagini?
    Candva pe site era si un buton de Feedback functional
    2 1
  • GrosJan
    Pana atunci Imola gazduieste si alte curse:

    https://www.youtube.com/watch?v=mEav0N49uQM
    3 1
  • Costel
    Cyrus, apasa de cateva refresh si nu te mai prostii,
    AM ii la fel si azi asa cum o fost si ieri si alaltaieri!
    2 1
  • @Cirus
    Ai dreptate despre layout. Eu am incercat si "Format C:" si tot asa este ...
    4 0
  • @all: Se lucreaza la un nou design pentru pagina de stiri, care a fost deja implementat pe stirile auto. Problemele de layout semnalate aici se vor remedia. Multumim pentru intelegere.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru