Producția lui Volkswagen ID.4 va începe în Germania în 2022: SUV-ul electric, fabricat la Emden alături de Passat și Arteon

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că producția SUV-ului electric ID.4 va începe în 2022 la uzina germană de la Emden, acolo unde vor mai fi produse Passat și Arteon.

Volkswagen va prezenta în cursul acestui an noul SUV electric ID.4, care a apărut deja într-o serie de imagini cu versiunea pentru piața chineză.

Chiar dacă prezentarea este la numai câteva luni distanță, constructorul german a dezvăluit luni că producția de serie pentru Europa va începe abia în cursul anului 2022, la uzina de la Emden.

De altfel, Volkswagen a început deja construcția unei noi hale care va avea o suprafață de 50.000 de metri pătrați și va putea produce până la 300.000 de mașini electrice pe an. Germanii anticipează că noua hală pentru producția de mașini electrice va fi finalizată în vara anului 2021. Ulterior, Volkswagen intenționează să producă aici și alte modele electrice.

Până în prezent, Volkswagen a confirmat oficial doar că autonomia lui ID.4 va fi de aproximativ 500 de kilometri. SUV-ul electric este însă bazat pe conceptul Volkswagen ID.Crozz II, care utiliza o baterie de 83 kWh pentru a atinge această autonomie.

De asemenea, conceptul miza pe două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte.

Motorul electric de pe puntea față avea 102 CP, iar cel de pe puntea spate 204 CP pentru o putere totală de 306 CP. Este însă posibil ca Volkswagen să comercializeze și o versiune cu tracțiune spate care să includă doar motorul de 204 CP.

Pe lângă noul ID.4, Volkswagen a anunțat că va continua să producă la Emden și modele clasice cu motoare cu combustie internă.

Pe lista figurează inclusiv Volkswagen Passat, model care urma să fie produs la viitoarea uzină din Turcia, însă planurile pentru aceasta au fost între timp abandonate. Oficialii Volkswagen din America de Nord au avansat inclusiv ideea că viitorul Passat ar putea fi disponibil doar în versiune electrică.

În plus, tot la Emden urmează să fie produse și Volkswagen Arteon facelift și Arteon Shooting Brake, modele prezentate oficial cu numai câteva zile în urmă.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    m-ar interesa si estimari pentru electricele vw din 2032 fiindca ca roman mediu stivuitorist cam atita dureaza pina string banii.
    19 3
  • @ netam-nissan
    Bai nene, deci ma enervezi teribil!

    iti dai singur like-uri si ne stresezi pe toti cu discutii ce nu aduc plus-valoare.

    Orice produs nou pe piata este scump, pe masura ce se echilibreaza cererea si oferta pretul scade...nu vezi ca daca vorbim de masini cu autonomie de 450km ai doar 3 modele?

    Noi pricepem ca ai niste lispuri mari si procesezi mai greu dar lasa-ne sa respiram! Am priceput nu ai minete si bani.
    4 15
  • netam-nissan
    stimate dle doar cu @ mereu la nicneim, sa inteleg ca reprezentati un comitet enervat anti-mine de vorbiti cu noi facem-dregem?
    sau poate aveti multe personalitati dar cu minus-valoare.
    netul stiam oricum de la dl umberto eco ca a ajuns simbolul libertatii de cuvintare a tuturor idiotilor deci si a mea si a dvs.

    nu e insa vina mea daca nu bunghiti aluzii simple la marketingu vw tip plan cincinal, de unde si 2032, vad ca tre-sa va desenez.
    sau nici altele si mai si ca pretu prea mare al electrocasnicelor fie si cu pomenile nedrept date bogatilor si de la saraci de stat.ul degeaba.
    drept urmare va voi enerva in continuare, poate-poate va mai culturalizati la cap ca aveti mare nevoie.
    11 1
  • ce cerere frate, ca nu prea exista cerere, de-aia dau astia subventii grase sa se vanda porcariile scumpe si proaste. Auzi!? Sa se echilibreze cererea cu oferta. M-am prapadit de ras. gigel, tu intelegi ce spui?
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru