Producția lui Tesla Semi va începe în a doua jumătate a anului: "Capul tractor va putea aborda și drumuri sever deteriorate"

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Marti, 14.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va începe în a doua jumătate a anului producția capului tractor Semi și susține că acesta va fi potrivit inclusiv pentru drumuri sever deteriorate.

Tesla a prezentat în 2017 prototopul unui cap tractor Semi cu sistem de propulsie electric, iar planurile inițiale vizau ca producția de serie să înceapă în 2019. Cu toate acestea, constructorul american a fost nevoit să amâne startul producției, iar acum și-a anunțat primii clienți că producția va demara în a doua jumătate a anului 2020.

"Confirmăm că suntem în grafic pentru a produce un volum limitat de Tesla Semi în a doua jumătate a lui 2020", menționează Tesla într-un email care a fost trimis unuia dintre clienții lui Semi.

De asemenea, oficialii Tesla menționează că testele desfășurate în ultimele luni au fost productive și ca Semi va fi capabil să se descurce inclusiv în zone în care infrastructura rutieră este precară.

"În ultimele luni am continuat testele în condiții reale și am analizat rezistența în condiții dificile. Am colectat date pentru a ne asigura că Semi poate aborda drumuri sever degradate", mai menționează Tesla în scrisoare.

În versiune de prototip, Tesla Semi este echipat cu patru motoare electrice plasate pe axul spate și ajunge la 96 km/h în numai 5 secunde.

La atașarea unei remorci de 40 de tone, intervalul de timp necesar crește la 20 de secunde. De asemenea, Semi este capabil să urce o pantă de 5% cu o viteză constantă de 104 km/h.

Teoretic, Semi va avea două versiuni cu autonomie de 480 și, respectiv, 800 de kilometri. Producătorul afirmă că acest cap-trator va consuma mai puțin de 2 kWh de energie la fiecare 1.6 kilometri parcurși, iar Tesla va oferi un sistem de încărcare rapidă care va permite obținerea unei autonomii de până la 640 de kilometri în numai 30 de minute.

Via Teslarati

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Un singur loc in cabina! Soferul pe mijloc! Si ce plictiseala in cabina aia. Soferii de tir vor fi dezamagiti. 800km? Autonomia nu e suficeienta pentru toata gama de servicii de transport. In rest buna ideea. Cat cantareste oare capul tractor?
    8 4
  • capul tractor Semi nu e facut pt curse lungi, de asta nu ai pat si nici 2 locuri in cabina. nu ai cum altfel, cu autonomia asta mica. altul e targetul lui.
    14 2
  • Rudolf D.
    Am vazut ca nu e pentru curse lungi, dar poate vrei sa butonezi vreo putoare prin parcare... 800km e ceva. Ce te faci? Asa cum e acum, nu ramane decat sa freci ecranele. Trista perspectiva.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru