Producția lui Tesla Model Y ar putea începe în luna martie: americanii au accelerat comenzile de componente de la furnizori

de Daniel Popescu, Foto: Tesla
Miercuri, 04.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția lui Tesla Model Y ar putea începe în luna martie, după ce constructorul american a accelerat comenzile de componente pentru noul SUV electric.

La sfârșitul lunii octombrie, Tesla și-a actualizat programul de producție și livrări pentru viitorul SUV electric Model Y. La vremea respectivă, constructorul american a anunțat că producția lui Model Y va începe în vara anului 2020, cu 6 luni mai devreme decât planurile inițiale.

Totuși, între timp, Tesla a accelerat în mod semnificativ comenzile de componente de la furnizorii externi pentru Model Y. Pe baza acestor informații, reprezentanții Deutsche Bank estimează că producția ar putea începe în primul trimestru al anului viitor, adică cel târziu în luna martie.

În plus, banca germană susține că Tesla va începe în aceeași perioadă și livrările pentru noul SUV, însă acest lucru este mai puțin probabil. De altfel, în cazul lui Model 3, Tesla a adoptat o strategie mai prudentă, iar primele unități au fost produse în special pentru angajați înainte de a fi livrate clienților obișnuiți.

Pe de altă parte, Model Y va fi produs pe platforma lui Model 3, ceea ce va simplifica într-o anumită măsură procesul de fabricație.

Pe piața europeană, Model Y va ajunge însă abia în 2021 și va fi disponibil inițial în trei versiuni, dintre care cea mai accesibilă costă 58.000 de euro și oferă o autonomie de 540 kilometri. Versiunea cu tracțiune integrală este disponibilă pentru 62.000 de euro și oferă o autonomie de 505 kilometri, în timp ce varianta de performanță promite o autonomie de 480 de kilometri și necesită 70.000 de euro.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • Ce legatura are Deutsche Bank?
    Este investitor la Tesla?
    6 3
  • elekkktro.stecheristu
    are, are destule conexiuni ca doar e globala DB nu doar nemteasca
    la fel si gaurile ei de cateva trilioane dar nicio grija ca-i "too big to fall"
    ca si tesla de fapt
    sa le uram insa SUCCESURI in timp ce ii mai scarpinam intre coarne oricate copite ne mai aplica
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru