Producția Ford la uzina de la Craiova a crescut cu 3.1% în primele patru luni ale anului: aproape 47.000 de unități Ecosport

de Daniel Popescu
Vineri, 24.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a produs aproape 47.000 de unități Ecosport la uzina de la Craiova în primele patru luni ale anului, în creștere cu circa 3.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Producția uzinei pe care Ford o deține în România la Craiova s-a menținut relativ constantă în prima parte a acestui an, în condițiile în care cererea pentru SUV-ul Ecosport nu a înregistrat oscilații majore la nivel european.

Pe parcursul lunii aprilie, Ford a produs la Craiova 12.316 unități Ecosport, astfel că la nivelul primelor patru luni ale anului producția a ajuns la 46.736 de unități. Comparativ cu primele patru luni ale anului trecut, uzina din România a înregistrat o creștere de producție de 3.1%, de la 45.319 unități.

Cu câteva zile în urmă, Dacia a raportat o producție de 28.083 de unități în luna aprilie și o producție totală de 125.314 unități Duster, Sandero, Logan și Logan MCV la nivelul primelor patru luni ale anului. Cu alte cuvinte, România a produs 172.050 de unități în primele patru luni ale anului la uzinele de la Mioveni și Craiova.

Cel mai probabil, producția uzinei de la Craiova va crește treptat spre finalul acestui an, întrucât Ford va începe producția noului SUV Puma, pe care l-a prezentat recent într-o serie de imagini-teaser în cadrul unui eveniment care a avut loc la Amsterdam.

Noul model va fi produs alături de Ecosport, iar Ford a anunțat anterior că intenționează să angajeze încă 1.700 de persoane.

Via APIA

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Ford Ecosport este o maşină foarte bună de oraş şi nu numai....

    Iar dacă ar avea versiune hibridă s-ar vinde ca pâinea caldă !!

    Păcat că Ford se mişcă foarte încet şi doar pe anumite pieţe şi modele (Mondeo... USA) produc versiunea hibridă.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru