Primul teaser pentru noua generație Volkswagen Golf GTI: "Puterea motorului va depăși așteptările"

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Vineri, 21.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat un teaser pentru noua generație Golf GTI, despre care afirmă că va avea un motor care "va depăși așteptările" în ceea ce privește puterea.

Volkswagen face ultimele pregătiri pentru prezentarea oficială a versiunilor de performanță ale noi generații Golf. După ce luni a publicat un teaser pentru viitorul Golf GTD cu motor diesel, constructorul german a dezvăluit acum un teaser asemănător pentru noua generație Golf GTI.

Imaginea teaser scoate în evidență faptul că noul Golf GTI va avea o grilă sub formă de fagure, iar aceasta va fi opțional iluminată. De asemenea, germanii menționează existența opțională a LED-urilor integrate în luminile de zi.

Așa cum era de așteptat ca urmare a noutăților disponibile deja pe noul Golf, Golf GTI va beneficia de un interior complet digitalizat, cu ecrane de mari dimensiuni, în timp ce scaunele sport vor rămâne similare cu cele de pe precedenta generație.

Volkswagen nu a confirmat specificațiile tehnice ale noului Golf GTI, însă menționează în comunicatul de presă că "puterea furnizată de motorul GTI va depăși așteptările". Presa internațională speculează de mai mult timp că Golf GTI va avea un motor turbo de 2.0 litri și 235 de cai putere acompaniat de un sistem mild-hybrid la 48 volți.

Pe de altă parte, Volkswagen a confirmat că Golf GTI va avea sistem de comunicare Car2X cu alte mașini și că va fi disponibil cu sistem Travel Assist, care va putea fi activat până la viteze de 210 km/h.

Prezentarea oficială a noului Volkswagen Golf GTI va avea loc în 3 martie la Salonul Auto de la Geneva, simultan cu prezentarea pentru Golf GTD.

Via Volkswagen 

Comentarii (9)

  • andrei
    ala vechi ajungea la 245. cum sunt astia 235 mai performanti? nu ca mi s-ar parea putini, zic ca idee. da, stiu, mild hybrid ala mai elimina din turbo lag. dar la puterea maxima oricum nu aveai turbo lag.
    9 2
  • Vorbe mari, fapte putine.....clasic Vw...manipulari in masa, conspiratii....
    Sa te bati cu pumnu in piept pt. 230hp cand Mercedes iti da 410hp din acelasi motor relativ in acelasi segment....e deja penibil....
    4 8
  • Hunter
    @tzenu_bmw....daca vrei sa faci comparatii intre hot hatch-uri, tine cont si de nivelul de pret. Nu poti compara Golf GTI cu A-Klass AMG, pentru ca de banii unui Merc, iei doua Golf-uri. Acel A-Klass AMG se bate cu Audi RS3 si BMW Seria 1 M. Vorbim de nivelul premium in clasa compacta. Daca e sa bagam de vina Golf-ului sau sa facem comparatii, atunci lista concurentilor este acolo la nivel de Focus RS, Megane RS, Octavia RS, Leon Cupra etc etc.
    12 0
  • Frumoasa culoare de prezentare a unei asa-zise sportive,mov sau roz,nici nu imi mai dau seama. Oare care e targetul de client caruia vw se ofera s.o vanda? Sau vor sa dechida parada pride cu ea?
    8 8
  • @Hunter, in lista ta ai omis Honda Type R, motor 2.0 l, 320 cp, cuplu 400 Nm, viteza max. 272 km/h, acceleratie 5,8 sec.la pretul de 42000 euro. Cu siguranta pretul unui Golf va fi pe acolo.
    2 4
  • masina poporului
    Haha, imi place cum au preluat ideea proiectoarelor de la Megane RS.
    Das Auto!
    6 2
  • fan skoda
    Arata foarte bine ! Nu-i trebuie un motor foarte puternic pentru ca este usoara. 235 cp sunt destui pentru o performanta excelenta.
    6 3
  • @masina poporului: da, excelenta remarca! Si eu am vazut asta dintr-o privire si exact la asta m-am gandit. Cred ca e prima oara cand nepotii lui Hitler copiaza ceva, la modul frapant, de la o alta marca. Sa fie inceputul sfarsitului? :)
    3 1
  • @pmc au mai copiat germanii de la louis renault dar nu mai ai de 7nde afla acum. P.s si bine au facut.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru